Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu pepeni - investitie si profit

de Idei de afaceri 19 Iul. 2023 9764
Afacere cu pepeni - investitie si profit
4.25 din 99 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pepenele verde este fructul cel mai cautat pe timpul verii, iar daca esti un antreprenor muncitor, care isi doreste sa obtina venituri profitabile, afacerea cu pepeni verzi poate fi solutia. Lubenita sau harbuz, asa cum mai este cunoscut pepenele verde, se poate transforma usor intr-un business, cat timp stii ce presupune pregatirea terenului, investitia si rata de profitabilitate.

Ce trebuie sa stii despre o afacere cu pepeni
 

Nu este o munca usoara, ba din contra, pe timpul verii esti nevoit sa fii dedicat 100% afacerii, pentru a te asigura sa se dezvolta. Multi dintre tinerii antreprenori au devenit fermieri tocmai datorita beneficiilor pe care aceasta meserie le aduce. Afacerea cu pepeni, pentru a aduce si profit are nevoie de:
 
Pregatirea terenului. In cazul pregatirilor vorbim despre materiale si lucrari pe care esti nevoit sa le faci, pentru a le asigura fructelor o dezvoltare optima. Astfel ca, vei avea nevoie de:

 
  • Intre 5 si 10 tone/ha de gunoi si aproximativ 300 kilograme/ha superfosfat + 100 kg/ha de sulfat de potasiu in fiecare toamna;
  • Toamana se va face aratura la 25-30 de cm;
  • 100 kg/ha de azotat de amoniu in fiecare primavara;
  • Iar inainte cu 8-10 zile de semanat se va face erbicidarea.


Din punct de vedere financiar, pentru aceasta etapa, tanarul fermier va trebui sa aloce un buget de aproximativ 2.000 de lei pe hectar. Bineinteles ca in aceste costuri sunt incluse si lucrarile mecanice de care este nevoie, dar si costurile ingrasamintelor. Deci, o prima investitie este de aproximativ 450 de euro.  Insa trebuie sa mai stii urmatoarele:

 
  • Plantarea se face cu ajutorul semintelor sau rasadurilor, iar pretul unui fir de rasad poate ajunge si la 0,55 de euro pentru un hectar, unde este nevoie de 3.000 de fire. Astfel ca, se ajunge la costuri pentru un hectar de teren de aproximativ  2.000 de euro. Tot in prima etapa de plantare adaugam si costurile foliilor de protectie, care are rolul de a proteja solul de inundatii, dar si de a stopa cresterea buruienilor. Costul foliei poate ajunge la 2.500 de lei pentru un hectar.




Este nevoie si de lucrari de intretinere, care presupun alte costuri suplimentare pentru:
 
- Prasile mecanice si manuale;
- Raritul culturii in faza de 2-3 frunze;
- Fertilizatul suplimentar care se face in perioada infloritului;
- Udarile in perioada secetoasa cu aproximativ 400 metri cubi de apa.
 

Rata de profitabilitate pentru un singur hectar cu pepeni
 

Avand in vedere ca invesitita initiala poate ajunge la o valoare de 3.000 de euro, o suma care este estimata pentru o productie medie de 40 de tone si cu un pret mediu pe kg de pepene de 0,5 sau 0,6 lei, veniturile estimate medii pentru un hectar pot ajunge la 4.000, 4.500 de euro, bineinteles acestea pot varia in functie de alti factori externi cum ar fi mijlocul de transport. 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu pepeniafacere cu pepene verdeafacere profitabila cu pepeni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 99 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]