Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu tomate? Sfaturi pentru o recolta bogata

de Camelia Diaconu 24 Sep. 2018 2066
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai populare legume cultivate de catre fermierii romani, rosia este leguma care poate transforma o afacere intr-una extrem de prfitabila, mai ales atunci cand cultura a fost ingrijita corespunzator. Rosiile au nevoie de o ingrijire speciala, devoltarea acestora fiind principalul scop urmarit de catre fermieri, pentru a obtine profit. Iata cinci sfaturi care te vor ajuta sa obtii o cultura sanatoasa de rosii!

Cum sa ai grija de cultura de rosii
 

Locul in care cresc. Rosiile sunt plantele care au o nevoie continua de lumina, iar pentru o dezvoltare optima, acestea trebuie sa fie plantate intr-o zona cu multa lumina naturala. Una dintre cele mai indicate zone de crestere este in sudul sau in vestul gradinii special amenajate pentru cresterea rosiilor. Acolo pot beneficia din plin de lumina naturala, solara si, de asemenea, rosiile nu sunt umbrite de pomi sau alte plante mai mari.
 
Fertilizarea solului. Rosiile au nevoie de foarte multi nutrienti pentru a se dezvolta corect si sanatos. Azotul, fosforul si potasiu sunt principalii nutrienti de care au nevoie. Sunt recomandate si ingrasamintele foliare deoarece acestea sunt cel mai usor absorbite de catre plante. In timpul vegetatiei, se administreaza fertilizanti in momentul in care fructele plantei au o dimensiune de 2-3 cm. Atentie insa la cantitate deoarece fertilizarea rosiilor trebuie facuta moderat, in caz contrar, excesul poate dauna plantei.
 
Irigarea. Pentru ca rosiile sunt compuse mare parte din apa, respectiv 95%, acestea au o nevoie continua de apa pentru a se dezvolta sanatos. Tehnica cea mai recomandata de irigare este udarea direct langa tulpina, iar ca si cantitate, o rosie are nevoie in general de aproximativ 5 litri de apa pe saptamana.
 
Retezarea frunzelor. Tulpinile de rosii dezvolta si ramuri dese, de multe ori acestea ating dimensiuni mul prea mari, insa nu contin nicio rosie. Tulpinile nu sunt benefice pentru planta deoarece ii pot consuma acesteia din apa si nutrientii de care ea are nevoie pentru dezvoltare. Trebuie retezate frunzele, in special la sfarsitul recoltei, atunci cand frunzele sunt mult prea mari.
 
Legarea plantelor. Pentru o dezvoltare optima a rosiilor este recomandata stabilizarea plantei. Majoritatea oamenilor care cultiva folosesc araci din lemn pe care stabilizeaza planta, nu este gresit, insa acestia pot limita dezvoltarea plantei, dar si productia finala. Cei mai indicat este sa amplasezi gratii ori legaturi de sarma  deoarece planta are posibilitatea de a se intinde si de a se dezvolta in voie, atat cat are nevoie pe structura sarmei. In felul acesta previi si ruperea frunzelor.


Tags: afacere cu tomateidei de afaceri ruraleafacere cu rosiirosii de cultivat

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]