Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere dulce cu tarte, prajituri si briose
Visul de a-ti deschide propriul laborator de dulciuri poate deveni realitate. Nu ai nevoie decat de multa munca si determinare. Daca esti pasionat de bucatarit si, mai ales, de prajiturit poti incepe o astfel de afacere direct de la domiciliu. Astfel vei reduce mult costurile si vei putea pune bazele unei idei de succes.
Iata cativa pasi pe care trebuie sa-i treci in revista:Ce vei vinde
Decide ce iti doresti sa vinzi – prajituri, tarte, fursecuri, checuri, placinte, torturi, briose… Daca vrei sa pregatesti produse conventionale, organice, fara gluten, in stil vegan, tu va trebui sa hotarasti. Sau cel putin gandeste-te cu ce vei incepe. In functie de dimensiunea bucatariei tale este posibil sa nu poti incepe decat cu un singur produs. De asemenea, spatiul de depozitare este foarte important – atat pentru materiile prime, cat si pentru produsele finite.
Cum te vei numi
Este esential sa gasesti un nume care sa te defineasca, sa fie usor de retinut si sa atraga atentia. In felul acesta vei fi usor de recunoscut si vei putea dezvolta chiar si un brand. Odata descoperit, iti recomand sa-l inregistrezi si sa-ti rezervi inclusiv domeniu web la www.rnc.ro. Un site de prezentare are si el rolul lui. Te va ajuta sa te promovezi in mediul online, iar vizibilitatea iti va fi de doua ori asigurata.
Unde iti cauti clientii
Odata parcursi pasii de mai sus, vei fi pregatit sa incepi business-ul propriu-zis. Dar asta presupune sa-ti faci un plan pentru atragerea clientilor. Poti organiza sesiuni de degustare si poti oferi mostre gratuite in cladirile de birouri, hoteluri, restaurante, la diverse evenimente si receptii, nunti si botezuri la care poti asigura partea de catering dulce. Din toate aceste locatii pot aparea contracte care iti vor oferi stabilitate financiara si rulaj. Daca ne gandim bine, putem aborda clientii din doua puncte de vedere – consumatori finali sau revanzatori si institutii ori, bineinteles, amandoua la un loc.
Ce costuri implica afacerea
In primul rand, daca pornesti singur, de acasa, scutesti plata chiriei. Pe langa taxele de autorizare si functionare, trebuie sa investesti in aparatura de specialitate pentru a da randament. Un cuptor profesional, frigider si lada frigorifica, mixer, robot de bucatarie, forme de tort, briose si alte ustensile pe care le consideri utile. Mai sunt apoi cheltuielile cu materiile prime si ambalajele. Odata ce vei incepe sa ai comenzi, ai nevoie de oameni calificati si, eventual, te poti gandi la un spatiu mai mare de lucru.
Articole conexe
De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfacere cu gemuri. Viziune si strategie
de Idei de afaceriCresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania
de Idei de afaceriAvantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit