Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere in domeniul fashion - iata ce trebuie sa stii inainte sa o incepi

de Camelia Diaconu 02 Mai. 2019 3753
3.92 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa iti deschizi o afacere in domeniul fashion poate parea un lucru usor, cu multe sarcini simple si fara prea mari batai de cap. Insa, in realitate, atunci cand pornesti o afacere in industria modei trebuie sa ai in vedere o multime de lucruri tehnice si deloc creative. Afla ce este indicat sa stii inainte sa incepi o afacere in domeniul fashion!

O afacere in lumea modei te duce cu gandul la lucruri creative, schite, desene si tot ce implica un atelier de creatie. Insa, dincolo de frumusetea acestui domeniu, un business in fashion inseamna ore intregi de negocieri cu furnizorii si cateva sarcini necreative si exclusiv tehnice. Asadar, ce inseamna un business in fashion?

 
  • Un business creativ sau intreprinzator? De regula, designerii care se hotarasc sa isi deschida un business in domeniul fashion sunt persoane cu viziune artistica si in foarte putine cazuri ei sunt atat de ancorati in realitatea economica. Partea artistica si managementul unei afaceri sunt doua directii diferite ale business-ului, dar care trebuie sa existe inca de la inceput de drum. In cazul in care te pricepi doar la partea artistica, cel mai indicat ar fi sa iti iei inca o persoana langa tine care sa se ocupe de managementul business-ului.

 
  • Care este cea mai buna cale: productie externalizata sau in magazin? Indiferent de valoarea si calitatea obiectelor vestimentare, daca acestea nu sunt promovate corect, din pacate nu vei reusi sa iti cresti afacerea. Nu poti promova colectii, daca in spate nu ai un stoc corespunzator pentru acestea si invers, nu poti crea prea multe haine fara sa ai succes in vanzari deoarece risti sa ramai cu un atelier plin de haine. Inainte de a alege modul de functionare al business-ului, in store sau externalizare, este indicat sa intelegi procesul de productie. Ce presupune alegerea tesaturilor, dar si ce inseamna sa stabilesti o colectie vestimentara?

 
  • Ce pret oferi: real sau corect? De regula, pretul produselor trebuie sa fie pe masura calitatii acestora. Insa, dincolo de acest aspect, trebuie sa iei in calcul si alte cateva aspecte: importi produse si ulterior le modifici si le vinzi cu eticheta proprie, pe care ceri un pret de doua ori mai mare? Atunci nu vei reusi sa ai un brand cu continuitate deoarece succesul poate fi doar pe termen scurt. Indicat este sa te asiguri ca oferi un pret corect in functie de efortul depus, dar si de calitatea produselor.

 
  • Ce inseamna promovarea brand-ului? Daca iti doresti sa iti vinzi colectiile, atunci trebuie sa investesti in notorietatea brand-ului. Stabileste-ti de la bun inceput care este bugetul pe care il ai disponibil pentru promovare, dar si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi. In ce directie iti doresti sa iti dezvolti business-ul, care este publicul caruia te adresezi, dar si care sunt punctele care te trag in jos. In caz contrar, daca nu analizezi corect toate aceste aspecte, afacerea ta nu va avea rezultate favorabile.

 
In final, stim cu totii ca nu exista o reteta a succesului in nicio afacere, insa sunt cateva elemente esentiale de baza care poate ajuta orice business sa creasca. Investeste inteligent in cresterea brand-ului tau si te vei bucura de rezultate pe termen lung.


Tags: afaceri in modaafaceri fashionidei de afacerioportunitati de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]