Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea ta poate avea un gust dulce: fabrica de ciocolata

de Andrioae Ruxandra 11 Aug. 2014 11474
4.16 din 29 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca te pricepi la prepararea ciocolatei, ai putea sa iti deschizi propria afacere. Trebuie sa ai incredere ca o astfel de afacere va atrage oameni. Ai nevoie de aparate care sa prelucreze materia prima, si anume cacao, iar asta inseamna o prelucrare constanta, ceea ce implica anumite costuri.

 
Partea frumoasa in deschiderea unei fabrici de ciocolata este ca vei putea interveni chiar tu in procesul de productie, in sensul ca poti adauga orice fel de ingrediente crezi ca se potrivesc cu gustul ciocolatei. 
 
Odata ce ai finalizat procesul de productie, te vei putea ocupa de purificarea ciocolatei, fara ca aceasta sa isi piarda din aroma. Savoarea ciocolatei consta in mentinerea la o temperatura scazuta, aceasta capatand forma pe care tu doresti sa i-o dai.
 
Cei care vor sa inceapa o asemenea afacere nu iau in calcul recoltarea boabelor de cacao. Acestea se pot gasi oriunde, dar procesarea acestora trebuie facuta cum trebuie. Este important sa purifici ciocolata de resturile materiei prime, care nu s-au integrat in compozitie, in sensul ca trebuie sa o amesteci pana aceasta se topeste. 
 
Odata ce ai deschis fabrica de ciocolata, poti lua in considerare si productia unor produse auxiliare din ciocolata, de exemplu, lichiorul, care este introdus in masinarii si presat in mod hidraulic, pentru extragerea untului de cacao. O alta idee are in vedere prajiturile care au la baza ciocolata neagra, acestea fiind pisate sub forma pudrei de cacao, iar cu ajutorul untului de cacao se obtine o forma a ciocolatei.
 
Nu poti desfasura o afacere de productie a ciocolatei fara sa adaugi doua ingrediente cruciale: lapte si zahar. Fabrica ta de ciocolata va avea nevoie de tone de lapte si de zahar; aceste doua elemente sunt combinate pentru a obtine lichiorul de culoare maro. Odata ce ai dat o forma ciocolatei si dupa ce aceasta s-a intarit, o poti ambala imediat. 
 
Pentru a aplica strategiile de marketing in ceea ce priveste afacerea ta, trebuie sa investesti in advertising, pentru ca ciocolata nu este un produs oarecare. Poti afisa bannere pe cladiri, in statii de metrou si oriunde crezi ca este necesar pentru a-ti face reclama. 
 
O asemenea fabrica de ciocolata nu trebuie sa fie in stilul clasic de cladire uriasa, e de ajuns sa cumperi sau sa inchiriezi o sala destul de incapatoare pentru masinarii si pentru a-ti putea desfasura procesele de productie.
 
Este recomandat ca inainte sa incepi afacerea sa iti faci un plan in care sa integrezi toate costurile si sa faci un studiu amanuntit al competitiei, pentru ca industria productiei de ciocolata este cu siguranta una foarte aglomerata. Trebuie sa iti lansezi brandul si sa alegi un nume atragator pentru potentialii clienti, astfel incat acestia sa te remarce si sa fie curiosi sa iti guste produsele.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriidei de afacericiocolatafabrica de ciocolataafaceri ciocolata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.16 din 5 - 29 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]