Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea zilei - Felicitari cu flori presate

de Liviu Deculescu 26 Oct. 2010 4117
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Recunosc, prima data cand am luat si trimis o astfel de felicitare a fost anul trecut - asta fiindca nu stiam ca asemenea felicitari exista. Felicitarile cu flori presate au ceva special, trezind cu usurinta amintirea unor locuri frumoase si momente deosebite.


In mod cert, o astfel de felicitare nu te poate lasa indiferent: ori iti place, ori vei detesta “floarea moarta” ca pe un simbol al efemeritatii.

Potentialul ca afacere
Avantajul principal al acestei afaceri este acela ca singurele limite in modul de realizare a “produsului” stau in creativitatea si indemanarea persoanei care le realizeaza. Fiecare felicitare este altfel, este ca o semnatura nu doar a designerului, ci si a emotiilor, a starii de spirit din momentul crearii ei.

Asa cum pe potentialul “client” sau pe cea/ cel care o primeste, felicitarea florala nu-l (o) poate lasa indiferent(a), la fel stau lucrurile si in cazul artizanului: ori iti va face placere cu adevarat sa le creezi, ori ai detesta “fabricarea” lor. Cale de mijloc nu exista.

Costurile de realizare sunt, evident, nesemnificative, dar nici castigul nu va fi unul substantial. Castigul depinde de numarul felicitarilor create si, cel mai important, de masura in care reusesti sa le vinzi. Cine ar putea fi clientii tai? In principal magazinele de suveniruri, supermarket-urile si florariile. Cerere exista, iar “concurenta” dintre “producatori” este nesemnificativa.

Datorita venitului nu prea ridicat, dar si a costului redus, felicitarile cu flori presate au un potential limitat ca afacere de sine statatoare si sunt foarte potrivite celor care doresc sa demareze o afacere pe baza realizarii mai multor genuri de suveniruri/ celor care creeaza produse de tip suvenir si doresc sa-si imbogateasca oferta.

Daca va hotarati sa includeti felicitarile cu flori presate printre produsele pe care le realizati (sau comercializati), eu va urez succes!



Tags: oportunitatiafacerea zileiflori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Afacere cu flori in ghiveci. De cati bani este nevoie?

de Idei de afaceri
25 Oct 2022
Avand in vedere investitia intr-o afacere cu flori in ghiveci, scopul este satisfacerea necesitatilor populatiei cu produse decorative. Activitatea...

3 oportunitati grozave post-pandemie pentru afacerile mici

de Florin Amariei
11 Nov 2020
UE, SUA si Rusia au anuntat ca exista cel putin doua variante viabile de vaccin anti-Covid-19, asadar afacerile mici au la dispozitie 3 oportunitati...

Oportunitati noi de export in China facilitate de MMACA

de Florin Amariei
26 Iun 2019
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) anunta noi oportunitati de export in China pentru care statul va acorda un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]