Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacerea zilei: Magazin de suveniruri
Grijile financiare vor ramane... amintiri
Cresterea prepelitelor japoneze
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cultura de sofran
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Afacere supra-exploatata in unele zone turistice cu traditie, magazinul de suveniruri are un bun potential de dezvoltare in primul rand in marile orase, dar si in zonele turistice aflate inca in dezvoltare, locuri in care pare a fi subestimat.
De ce se feresc majoritatea investitorilor sa-si deschida un magazin de suveniruri intr-un oras mare? Raspunsul este simplu si, la prima vedere, intemeiat: din cauza faptului ca cererea de astfel de produse este acoperita de oferta centrelor comerciale si a hipermarket-urilor. In fapt, aceste categorii de ofertanti nu acopera nici pe departe corespunzator cererea de suveniruri, din cauza insuficientei diversitati a produselor si a golurilor din aria de acoperire (deoarece nu toate hipermarketurile vand astfel de produse).
Asadar, avantajele unui magazin de suveniruri specializat sunt oferta variata, conceputa sa acopere toate gusturile si exigentele, si economia de timp pe care le-o ofera acelora care viziteaza centrele comerciale si hipermarketurile doar ocazional.
Ce trebuie sa aveti in vedere daca va deschideti un magazin de suveniruri?
1) Amplasarea sa: alegeti o zona mai departata de centrele comerciale mari, dar care sa aiba totusi o buna densitate de trafic pietonal;
2) Produsele oferite: ele trebuie sa acopere o cat mai larga gama de preferinte, targetate in primul rand pe adolescenti, tineri si femei in general. Este esential pentru sanatatea afacerii sa vindeti si destule produse ieftine, gen felicitari, cruciulite etc. Am dat aceste 2 exemple si deoarece exista categorii de produse care nu trebuie sa lipseasca dintr-un asemenea magazin: felicitarile, produsele de cult (religioase) si amuletele de purtat la gat;
3) Amenajarea spatiului, felul in care sunt expuse obiectele: pentru a vinde, nu va ganditi la produse ca la o “marfa”. Acestea trebuie expuse nu doar vizibil, dar si artistic si creativ. Spatiul trebuie sa emane bun-gust, dar si nonconformism. Altfel spus, un “bun-gust nonconformist”;
4) Merita sa testati, alaturi de suvenirurile propriu-zise, si produse gen cd-uri/ dvd-uri cu muzica ori povesti pentru copii, carti de sanatate, relaxare si dezvoltate personala etc.
Magazinul de suveniruri este o afacere cu grad mai ridicat de risc, dar daca reusiti sa construiti o oferta puternica, la preturi competitive, profitul poate fi unul substantial, putand obtine, lunar, si peste 10.000 de euro profit net.
Articole conexe
Europa redescopera magazinele fizice
de Bianca TilaCum sa alegi cea mai buna platforma pentru magazinul tau online
de Bianca TilaAvantajele unui magazin virtual
de Idei de afaceriIdee de afacere noua in Romania - magazin de jucarii reciclate
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit