Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afaceri agricole cu profit mare pe suprafete mici
15 Iul. 2015
5141
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Pentru a dezvolta o afacere profitabila in domeniul agricol, daca nu aveti o suprafata mare de teren, puteti opta pentru culturi de nisa care cunosc o cerere in crestere pe piata.
Intre aceste afaceri agricole de nisa se remarca si cultura bamelor. Se cauta mai ales culturile crescute in mod natural, nestropite cu chimicale.
Cresterea prepelitelor japoneze

Propria ta Plantatie de Paulownia

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
De mai bine de sase ani, Florian Filip, un tanar din Buzau, se ocupa de cultivarea bamelor, plante mai putin cunoscute, dar care au un potential mare de cultura.
“Am vazut pentru prima data o planta de bame, pe vreme cand eram copil. Bunica mea le cultiva in gradina. Copil fiind nu imi placea mancarea de bame chiar daca bunica imi explica cat de important este sa mananci si cat de sanatoase sunt. Mai tarziu, cand am crescut si am citit despre bame si beneficiile consumului lor mi-am dat seama ca nu gustul este important, ci cat de mult iti ajuti organismul daca consumi bame.
Asa ca in urma cu 5-6 ani am gasit, intr-un sertar prafuit, un plic cu seminte de bame pus la pastrarea de bunica. Nu am stiut daca va iesi ceva si totusi m-am hotarat sa pun pe 1.000 mp semintele respective. Practic de atunci am inceput sa ma ocup mai serios de cultura de bame”, a declarat Florian pentru Agrointeligenta.
In functie de soiul de bame comercializat si zona de vanzare, pretul pleaca de la 25 lei/kg si poate ajunge si la 40 de lei. Pretul pentru bamele deshidratate, pleaca de la 5 lei/gram.
Astfel ca, “la o productie medie de 5 tone de bame, pe care sa zicem ca o vinzi cu un pret mediu de 30 lei lei kilogramul, ajungi la un venit de 3.400 euro de pe un singur hectar”, a declarat cultivatorul despre rentabilitatea afacerii cu pastai de bame.
Sursa http://agrointel.ro
Cum sa cultivi bame in propria ta gradina!
Pentru a da si tu savoare preparatelor culinare sau pentru a pune bazele unei mici afaceri, iata cum poti sa cultivi bame in propria ta gradina!
Daca decizi sa cresti bame in gradina, este important sa astepti pana la sfarsitul primaverii, cand temperaturile cresc simtitor: bamele nu tolereaza temperaturile scazute.
Se recomanda cultivarea bamelor pe brazde inaltate si plasarea semintelor la sfarsitul lunii mai. De asemenea, este important ca intre plante sa fie o distanta de circa 20 cm, iar intre randuri, de aproximativ 70 cm.
Incepe prin a inmuia semintele de bame intr-un vas de apa si a le lasa peste noapte, inainte de a le plasa in pamant. Ziua urmatoare, sadeste-le la o adancime de 1 - 2 cm. Germinarea semintelor de bame are loc intre 6 zile si cateva saptamani.
Este important sa plasezi semintele intr-o zona bine luminata si, asadar, incalzita, a gradinii, astfel incat semintele viitoarelor bame sa aiba parte de temperaturi nu mai scazute de 15 C.
De altfel, temperatura optima pentru dezvoltarea propice a bamelor se situeaza in jurul valorii de 22 C. Nu uita, de asemenea, sa le oferi apa din belsug, desi bamele fac fata cu brio umiditatii scazute (seceta, arsita).
Detalii despre cultura bamelor: Culturi exotice aclimatizate in Romania
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 3.88 din 5 - 17 voturi.Articole conexe
Idei de afaceri pentru vara cu bani putini
de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...
Chatbotii - urmatoarea afacere de succes? Piata globala, in continua ascensiune
de Florin Amariei
06 Feb 2021
Chatbotii ar putea reprezenta urmatoarea afacere de succes pentru cei care sunt pregatiti sa intre in lumea IoT cu spirit antreprenorial. Conform...
Idei de afaceri online profitabile
de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...
6 idei de afaceri online pentru 2022
de Florin Amariei
03 Ian 2022
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca ianuarie-februarie sunt lunile potrivite pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- 17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghid!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!