Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri cu minicafenele. Focus business: cafeaua la pachet
Doi tineri de 27 de ani, cu experienta in domeniul HoReCa, s-au asociat cu prajitoria Origo pentru a deschide afaceri cu minicafenele de cativa metri patrati, unde focusul este pe cafeaua luata la pachet.
Mini-cafeneaua deschisa de Vlad Buda si Dan Ursan, intr-un spatiu de 12 mp in Bucuresti, vinde zilnic 80-100 de cafele. Sub brandul Steam Coffee Shop urmeaza a fi deschisa o noua minicafenea pe 17 mp. La fel ca si prima cafenea, aceasta va avea doar cateva locuri la masa, focusul fiind pe cafeaua luata la pachet.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultura castravetelui anti-diabet
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Startul in afaceri
Cei doi tineri au schimbat mai multe joburi in barurile si cluburile din Cluj pana in 2010 cand au inceput sa participe la competitii pentru barmani. In acelasi an Vlad Buda a participat la un training pentru barrista, training organizat de unul dintre actionarii Origo.
„Am descoperit atunci despre cafea ca e altceva decat stiam eu. Tot atunci am decis sa merg la Campionatul Mondial de Barrista de la Londra in calitate de spectator.“
In 2011 am decis sa plec la Berlin sa lucrez intr-o cafenea sa invat mai multe si sa capat experienta.” A ramas acolo trei anisi a lucrat in mai multe cafenele. In vara lui 2013 a cunoscut un om de afaceri de origine romana, plecat acolo de circa doua decenii, care i-a propus sa deschida impreuna o cafenea la parterul unei cladiri de birouri. Vlad Buda si Dan Ursan urmau sa vina cu know-how-ul si cu administrarea businessului in timp ce omul de afaceri contribuia cu investitia.
„Am deschis in decembrie si am ajuns sa vindem in medie 80-100 de cafele pe zi, cele mai multe la pachet. Mai este insa loc de crestere, cred ca insase luni cifrele s-ar putea tripla”, spune Vlad Buda, care la randul sau bea pana la 10 espresso pe zi.
„Prefer insa cafeaua la filtru pentru ca iti ofera o experienta mai indelungata. Am inceput sa beau cafea inca de copil, cand bunica mea imi prepara cafea cu lapte”, isi aminteste tanarul antreprenor.
Sursa: zf.ro
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfacere cu gemuri. Viziune si strategie
de Idei de afaceriCresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania
de Idei de afaceriAvantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit