de Florin Amariei
28 Aug. 2018
14279
Iti place sa dezvolti produse unice sau, pur si simplu, ai un anumit hobby care implica realizarea de produse unicat? Fa bani din asta! Deschide o afacere!
Desigur, oricine are simt artistic innascut poate sa invete sa faca accesorii handmade: de la designeri consacrati la persoane talentate, fara studii specifice, dar care au reusit sa gaseasca nisa potrivita.
Ce inseamna "handmade”? As defini acest termen ca fiind arta de a crea obiecte pe care un om talentat si inspirat le realizeaza cu mainile sale.
Daca aveti o chemare pentru realizarea de
obiecte handmade, acum este momentul. Trendul handmade este mai puternic decat oricand. Fie ca va doriti un obiect realizat exact pe gustul dumneavoastra, fie ca vreti sa-i bucurati pe ceilalti, conceptul handmade inseamna o activitate placuta, relaxanta si linistitoare, un “loc” in care va puteti retrage si exprima in voie.
Mai presus de toate, puteti castiga bani facand ceva care sa va placa si azi si maine si peste un an sau zece, avand o libertate de creatie nelimitata, prin intemediul ghidului practic Produsele handmade - cea mai profitabila afacere la domiciliu.
Deseori, o afacere cu produse handmade incepe prin a crea accesorii pentru propriile tinute. Acestea sunt admirate de colegele de la munca, de colegii de facultate care incep sa va roage sa le faceti si lor niste cercei, sau margele sau o gentuta care sa se asorteze cu pantofii. Ba mai mult, incep sa va ofere si bani cat sa acopere la inceput materialele folosite.
Aveti nevoie si de un blog. Atunci cand aveti deja un public fidelizat, clientii care va viziteaza blogul zilnic, ba mai mult, recomanda produsele dumneavoastra, incepe adevarata afacere.
Ce produse handmade puteti realiza
Martisoare, felicitari si invitatii – trei tipuri de produse ce merg mana-n mana
Realizarea martisoarelor este o activitate sezoniera dar, in principiu este asemanatoare cu tehnica producerii invitatiilor si felicitarilor. Ca urmare, incercati-va mana cu toate si veti avea de lucru tot anul, nu numai in lunile premergatoare martisorului.
Se pot confectiona din materiale ieftine si la indemana si genereaza un venit suplimentar oricarei familii.
Gablonturi si accesorii textile
La confectionarea unor gablonturi se folosesc materiale ieftine cum ar fi: sarma, plastic, sticla, pasta Fimo etc. Dar daca luam in considerare faptul ca sunt produse handmade, unicate sau de serie mica, cu un stil deosebit, aceste creatii capata o alta dimensiune.
Bijuterii si accesorii din FIMO
Daca v-ati plictisit de lanturile groase din metale rare si scumpe, aveti la dispozitie acest clei polimeric aproape copilaresc, dar suficient de matur: FIMO.
Jocul de-a FIMO nu a cucerit doar Romania, ci intreaga lume. De regula, tinerii si nu numai, incep de la un simplu cadou sau kit de FIMO. Dupa ce se plictisesc sa-si fabrice propriile figurine sau proprii cercei, se gandesc sa scoata un ban din asta si orizontul este promitator.
O astfel de traiectorie a urmat si tanara Andreea Georgiana Daradan din Bucuresti. Ea s-a orientat spre creatii amuzante si foarte colorate care se adreseza in special celor de varsta ei. Le modeleaza in spatiul amenajat la ea acasa, intr-o debara unde stau inghesuite ustensilele, materialele si produsele realizate, dupa orele de program.
Podoabe si accesorii din materiale textile
Toate tipurile de bijuterii de la cercei pana la bratari si inele se pot confectiona si din materiale textile sau se pot croseta/tricota. De asemenea, din diverse materiale textile, designerii si artizanii contemporani realizeaza nenumarate alte produse: berete, palarii, bentite, fundite, manusi, fulare, centuri, gentute etc. Aceste podoabe sunt de mare efect si foarte cautate de toate categoriile de cliente.
Astfel, un colier crosetat sau unul imbinat din flori pastelate de matase fina cu cristale Swarowski, o bentita din catifea si dantela sau o bratara din tafta sunt elemente originale si extrem de atractive. Desigur, designerii au nenumarate domenii de exprimare artistica si imaginatia lor nu cunoaste limite.
Bijuterii din pietre pretioase sau semipretioase
Bijuterii handmadeAnul acesta bijuteriile sunt feminine, indraznete si masive. Alaturi de modelele clasice, sunt tot mai des intalnite si apreciate cele cu design modern.
Spre exemplu, se poarta coliere din metale, innobilate cu detalii fine si pietre pretioase sau semipretioase. Se poarta bratarile late, zalele mari, pandantive de inspiratie egipteana sau marina precum si indragitii cercei candelabru de inspiratie orientala. In voga sunt si diafanele accesorii textile presarate cu margelute sau cristale Swarovski. Toate aceste tipuri de bijuterii le veti regasi in trei povesti adevarate de afaceri.
In Paris – capitala mondiala a modei – iti poti gasi inspiratia chiar si pe o banca in parc. In timpul unei vacante, Florinei Erimescu avea sa i se schimbe destinul. A raspuns acelei tainice chemari care i-a dirijat pasii in magazinul parizian de unde si-a cumparat cristalele si ce mai avea nevoie pentru prima sa bijuterie.
In prezent, calauzita de muza ei - Parisul, lucreaza “cu incantare si bucurie in fiecare zi” aducandu-ne noua exact aceleasi sentimente, prin creatiile ei. Inspiratie, materie prima si nume, vin toate din Paris, se “instaleaza” si prind viata in Timisoara.
Aranjamente din plante si alte elemente decorative
Aceste decoratiuni atrag imediat atentia si pot fi pastrate perioade indelungate, ceea ce constituie un mare avantaj fata de aranjamentele din flori taiate, care se ofilesc in cateva zile. Un aranjament din flori naturale uscate poate fi adaptat oricarui decor, modern, romantic sau rustic. Pe langa aspectul estetic, exista o serie de beneficii practice: nu necesita udare, sunt rezistente si usor de intretinut, pot fi amplasate in cele mai diverse locuri.
Aceste tipuri de aranjamente sunt utilizate pe scara larga pentru decoratiuni interioare, pentru aportul lor estetic la ambianta, dar si pentru principalul lor avantaj – perenitatea. Clientii se compun in mare parte din restaurante, hoteluri, magazine diverse, firme sau persoane care doresc sa-si decoreze locuintele.
Inele pentru servete
Este vorba de inele din lemn sau carton mai gros care sunt imbracate intr-o hartie cerata si folosite drept suport pentru realizarea ornamentului. Peste inel se lipesc ornamentele guilling dupa dorinta. Servetelele decorative se trec prin aceste inele si se folosesc la ocazii speciale, cum ar fi: nunti, receptii, sarbatori etc.
Cutii pentru cadouri
Mai mici sau mai mari, cu forme diverse, elementele de quilling in culori vii pot infrumuseta orice cutie. Cutiile pot fi din carton, furnir sau din alt material ce poate fi imbracat in hartie. Se pot folosi panglici sau margele, insa este esential a nu se incarca prea mult cu decoratii pentru a nu deforma estetica. Stiti cum se spune: “mai putin inseamna mai mult”.
Quilling cu hartie ondulata
Decoratii pentru mese
Oua pentru Paste
Tablouri
Sunt doua variante. Se pot realiza diverse rame cu decoratiuni quilled, potrivite pentru a incadra fotografii, desene, diplome etc. In cel de-al doilea caz se folosesc diverse rame pentru tablouri in interiorul carora se fac aplicatiile quilled. O imagine este realizata de obicei in 3-7 zile, in timp ce un tablou mai mare sau mai complicat necesita de la 10 pana la 14 zile pentru a-l finaliza.
Veti fi uimiti de detalii. Arata la fel de minunat si de la distanta si de aproape. Multe ore sunt implicate pentru a crea aceste adevarate opere de arta. Imaginea obtinuta poate fi protejata cu plexiglas. In functie de materialele folosite pentru rama si interior, de marime si complexitate, preturile pornesc de la 20 lei si pot depasi 100 lei.
Lumanari decorative si aromatizate
Piata este in continua redescoperire privind oferta de lumanari handmade. Lumanarile de interior se bucura de un succes incontestabil. Ele se vand, practic, tot timpul anului, deoarece placerea de a avea o lumanare-bibelou sau nevoia de a simti un miros placut in incapere nu sunt legate de vreun moment anume.
Estetica si utilitatea acestor produse nu sunt singurele argumente pentru a demara o asemenea activitate. Astfel, procesul de productie este foarte simplu si interesant (unora le poate parea chiar o joaca); spatiul necesar nu ridica probleme deosebite, fiind suficienta chiar si o bucatarie ceva mai mare; investitia initiala este accesibila oricui, pentru ca nu e nevoie de echipamente, ci doar de un modest set de ustensile.
Papusi si jucarii
Realizarea de papusi este o alta nisa handmade care necesita talent, rabdare si pasiune din plin. Dar este o lume absolut fascinanta care ofera figuri “cu suflet” de care se simt atrasi toti cei care apreciaza arta handmade.
Papusile unicat sau de serie mica lucrate manual isi au clientii lor fideli.
Este vorba despre magazine de suveniruri, teatre, turisti straini care ne trec pragul si vor sa duca in tara lor o amintire. Lor li se adauga colectionarii sau cei care vor sa faca un cadou deosebit.
Caile prin care puteti vinde un
produs handmade sunt multiple. Ideal ar fi sa nu aveti un intermediar, sa fiti chiar dumneavoastra cel care discuta cu posibilii clienti.
Cel mai important pas este alcatuirea unui portofoliu de clienti, cu ajutorul prietenilor sau a reclamei accesibile. Comenzile personalizate joaca un rol important in vanzare. Unele persoane doresc sa faca un anumit cadou cuiva drag si apeleaza la spiritul dumneavoastra de creativitate.
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: idei de afaceriproduse handmadeidei produse handmade