Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu produse solicitate tot timpul de piata

de Cosmin Enescu 24 Sep. 2014 6191
4.79 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La inceput timid, apoi din ce in ce mai agresiv, legumele si fructele de import au invadat pietele noastre. Evident la preturi pe masura. Faptul ca ne putem bucura acum si in toiul iernii de legume si fructe proaspete nu este in sine un lucru rau. Dar de ce sa le importam, cand le putem produce si noi?


Din soiuri romanesti, apreciate acum si pe plan intern si extern. Cererea este constanta, crescand simtitor in preajma Sarbatorilor de iarna sau Pascale. Inainte, oferta era asigurata doar de serele de stat. Desi se facusera investitii mari in acest domeniu, nici macar in „Epoca de Aur“ nu se asigura in intregime necesarul. Astazi, cu atat mai putin. Serele de stat, ca toata agricultura socialista, platesc tribut tranzitiei, prin disparitie. Cele private care s-au infiintat nu acopera decat in parte cererea.

Legumele si fructele proaspete romanesti sunt produse solicitate tot timpul de piata. Asa ca de ce sa nu profitati?

Factori de succes ai afacerii
 
1. Cel mai important lucru care trebuie retinut este ca agricultura este un domeniu serios in care lucrurile nu trebuie facute dupa ureche. Apelati la un specialist! El va poate oferi multe informatii utile asupra soiurilor de plante, asupra perioadei de maturitate, modalitati de ingrijire etc.
 
2. Daca doriti sa faceti o afacere serioasa, cel mai bine este sa utilizati materiale moderne. Este foarte adevarat ca pretul lor este mare, dar materialele celelalte (polietilena, pelicula de PVC etc) trebuiesc inlocuite in fiecare an, cel mult la doi ani, in timp ce materialele moderne au o rezistenta garantata de cel putin opt ani.
 
3. Executarea la timp si intocmai a lucrarilor agricole necesare.
 
4. Extra–sezonialitatea. Acesta este factorul care duce la maximizarea profiturilor.
 
5. Cum principala concurenta o constituie importurile, va fi nevoie (poate ca nu chiar de la inceput) sa va luptati cu acestea. Practic singurul avantaj competitiv al acestora il reprezinta modul de prezentare. Investind in imagine, puteti castiga batalia.

De exemplu, puteti preambala dumneavoastra (sau puteti aranja cu un angrosist, urmand sa fie impartite in doua cheltuielile) produsele in ladite sau cutii personalizate. Pe langa estetica, este si o metoda de a face reclama. Una este ca rosia sa se vanda dintr-un peu de surcele si alta este sa fie vanduta dintr-o cutie de carton pe care sa scrie mare Serele Ionescu!
 
Factori de risc
 
1. Un risc important il constituie lansarea in afaceri „dupa ureche“. Agricultura este o treaba mult prea seriosa.
 
2. Pierderea oportunitatii reprezentata de caracterul extrasezonier.
 
3. Utilizarea de materiale de slaba calitatea poate aduce mari pagube din cauza elementelor naturale: vant puternic, inundatii, furtuna etc.
 
4. In cazul in care alegeti varianta de solar incalzit, trebuie sa aveti mare grija intrucat materialele plastice sunt foarte inflamabile.
 
5. Asteptarea unei interventii a statului in ajutorul agricultorilor. Stati linistiti. Nu va veni prea curand.
 
6. Adoptarea politicii merge si asa. NU merge! Nu uitati ca vindeti un produx de lux (deocamdata). Oameni platesc mai mult, insa au devenit foarte atenti pe dau bani.

Cultivarea legumelor in solarii
 


Tags: afacereafacerilegumeseralegume romanestiagriculturasolarii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.79 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]