Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes: Telemeaua de Ibanesti a devenit prima branza romaneasca recunoscuta in UE

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sfarsitul anului 2013 a reprezentat trecerea unui produs romanesc catre certificarea oferita de Uniunea Europeana. Astfel, dupa magiunul de Topoloveni, telemeaua de Ibanesti a devenit al doilea produs romanesc ce a obtinut certificare in Uniunea Europeana, noteaza Agrointel.

Producatorul in cauza noteaza ca elaborarea documentatiei in vederea obtinerii autorizatiei a durat un an si jumatate si ca singura investitie financiara a fost cea reprezentatate de analizele de laborator ale produsului. Acestea sunt obligatorii si se ataseaza dosarului pentru Bruxelles.

”Telemeaua de Ibanesti, la fel ca si celelalte branzeturi pe care le producem, contine doar lapte provenind de la fermele din zona. 70% din acest lapte este cumparat de la crescatori mici de lapte, fermieri care au cel mult trei vaci. Saramura este si ea speciala: este o saramura naturala, din fantana cu apa sarata de la Orsova, judetul Mures”, a declarat pentru Agrointeligenta Nicu Bumb, inginer sef la Mirdatod, firma producatoare a acestui produs devenit faimos.

Sursa citata noteaza ca saramura din fantana de la Orsova a fost mereu utilizata de localnici in vederea conservarii branzeturilor si carnii. Discutam despre o apa cu o cantitate mai mare de calciu si magneziu fata de saramura clasica, obtinuta prin dizolvarea sarii in apa, mai noteaza reprezentantul Mirdatod.

Fabrica de procesare colecteaza laptele de la crescatorii de vaci de lapte din zona de deal si de munte a Vaii Gurghiului, o zona nepoluata. Fabrica de procesare a laptelui a fost infiintata in anul 1994 si lucreaza cu personal calificat in domeniu.

Un avantaj major al faptului ca branza de Ibanesti se lauda cu eticheta de produs traditional atestat in UE il reprezinta faptul ca producatorii sunt invitati sa participe la cele mai importante targuri nationale de produse ecologice. De asemenea, si romanii sunt deosebit de curiosi sa vada cat de impresionanta este telemeaua care i-a uimit pe europeni.

”Pentru zona noastra, certificarea a fost o investitie în viitorul comunitatii si ne mandrim cu un produs al nostru ce primeste recunoastere în afara. Noi stiam ca avem o branza speciala, buna, iar demersul facut la Bruxelles a fost sa le aratam si altora ca avem produse traditionale mai bune decat ale lor”, a mai spus Nicu Bumb.


sursa foto: www.mirdatod.ro


Tags: afaceri in romaniatelemea de ibanestiprodus traditional ueproduse cu atestat

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]