Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile: Reciclarea uleiului alimentar pentru sapun si lotiuni
Uleiul alimentar este reciclat de foarte multi ani si aduce profituri cat se poate de consistente celor care il aduna si apoi il recicleaza pentru transformare in sapun, lotiuni si alte produse finite.
In ultimii cinci ani, numarul firmelor care colecteaza uleiul alimentar s-a dublat, noteaza Incont.ro.Cultura castravetelui anti-diabet
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Persoanele care au constientizat importanta si profitabilitatea acestei idei de afaceri colecteaza uleiul alimentar de la restaurante si chiar din bucatariile personale ale doritorilor si apoi il trimit in tari precum Germania si Austria, acolo unde este transformat in sapun si creme.
Evident, expertii atrag atentia in nenumarate randuri cu privire la riscurile si pericolele aferente aruncarii uleiului ars in canalizare. Acesta otraveste apele.
Intr-o singura saptamana, in Romania se colecteaza nu mai putin de cateva mii de tone de ulei ars din bucatariile restaurantelor si din locuintele celor care doresc sa protejeze mediul inconjurator. Evident, alte cateva tone merg in directia canalizarii, poluand in mod dramatic apele.
Conform Incont.ro, un singur litru de ulei ars polueaza un milion de litri de apa. Daca ajunge intr-un lac, uleiul ars omoara pestii si plantele.
Demn de mentionat este faptul ca restaurantele sunt obligate prin lege sa stranga uleiul si sa apeleze la centrele de colectare, care apoi il dau la export. Din tot acest proces, firmele de colectare isi extrag profituri foarte atragatoare.
Dupa un proces de filtrare, uleiul este pregatit pentru transport, catre Germania, Austra si Ungaria, unde exista o adevarata industrie a reciclarii. Cele mai mari cantitati de ulei devin biodiesel, combustibil eco.
Potrivit Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, in 2009, in Romania era doar 78 de firme autorizate sa colecteze uleiul rezidual. In 2012, existau 135 de astfel de firme.
O oportunitate de afacere demn de valorificat este infiintarea unei fabrici de regenerare a uleiului uzat. Conform sursei, in Romania inca nu exista o astfel de unitate specializata in reciclare si regenerare a uleiului uzat.
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit