Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila 27 Iul. 2023 404
Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro
3.5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in Bucuresti, acolo unde pretul mediu al unei cafele ajunge la 10,5 lei, potrivit unui studiu Hospitality Culture Institute.

Studiul "Consumul de cafea out-of-home in Romania" analizeaza comportamentul de consum de cafea in 10 centre urbane din tara: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Oradea, Cluj, Iasi, Constanta, Craiova, Galati.
 
Potrivit datelor, 9 din 10 respondenti consuma cafea acasa, iar 5 din 10 respondenti beau mai multe cafele pe zi. Media de consum se ridica la 2,7 cesti de cafea pe zi.
 
In cazul capitalei, pretul mediu platit pentru o ceasca de cafea se ridica la 10,5 lei. In celelalte orase analizate, pretul mediu este de 9,4 lei.
 
De asemenea, studiul mentioneaza ca doar 49% dintre respondentii din Bucuresti cunosc termenul de "cafea de specialitate", in celelalte orase analizate media este mai scazuta, la 47%.
 
"Romania este inca departe de consumul mediu al cafelei la nivel european, dar lucrurile evolueaza intr-o directie pozitiva. 
 
Marii jucatori din zona de sitting si to go au 'normalizat' din ce in ce mai mult consumul de cafea in afara casei, iar cafenelele de specialitate reprezinta adevarate puncte de coagulare a comunitatilor, desi raman in continuare o nisa atunci cand le raportam la economia intregii industrii. 
 
Semne bune vin si dinspre zona de investitii, marile fonduri internationale manifestandu-si din ce in ce mai mult interesul pentru aceasta zona. 
 
In traducere libera, asta inseamna ca ne putem astepta ca efervescenta sa continue in aceasta piata si in anii urmatori, atat in ceea ce priveste cafeaua de masa, cat si cafeaua de specialitate", a declarat Florin Maxim, fondator Hospitality Culture Institute.
 
47% dintre bucuresteni si-au achizitionat ultima cafea intr-o cafenea. Locurile doi si trei sunt ocupate de benzinariile si automatele de cafea, ambele cu 20% dintre raspunsuri.
 
In ceea ce priveste celelalte orase, 36% dintre respondenti si-au achizitionat cafeaua dintr-o cafenea, 25% dintre respondenti au cumparat-o din benzinarie, iar 21% dintr-un automat de cafea.
 
Avand aceste date putem incepe diverse afaceri profitabile in acest an. Micile afaceri cu automate de cafea pot aduce venituri suplimentare sau pot fi rampa de lansare pentru o afacere mai mare. De asemenea, o cafenea de specialitate cu design colorat te poate duce in randul antreprenorilor de succes. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: piata romaneascacafea out of homeafaceri 2023

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]