Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AIE: Investitiile in hidrogen, mai necesare ca oricand

de Florin Amariei 05 Oct. 2021 2147
2.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia Internationala a Energiei (AIE) recomanda statelor si companiile sa inceapa investitiile concrete in hidrogen. Acestea sunt necesare pentru reducerea emisiilor de carbon, dar vor constitui si o oportunitate de afacere pentru antreprenorii vizionari.

Pana acum statele si investitorii privati au asigurat doar aproximativ un sfert din cele 1.200 de miliarde de dolari, necesare pana in 2030, pentru a dezvolta si a introduce hidrogenul in strategiile globale destinate atingerii neutralitatii climatice, a apreciat organizatia cu sediul la Paris. Eforturile ar trebui directionate spre introducerea hidrogenului in mai multe sectoare precum si pentru dezvoltarea de tehnologii care sa il faca mai ieftin de produs cu ajutorul energiilor regenerabile, se mai arata in raportul IEA.
 
Hidrogenul nu produce emisii directe de poluanti sau gaze cu efect de sera atunci cand este folosit drept combustibil. Insa costul ridicat al productiei hidrogenului, precum si ingrijorarile cu privire la modul in care este produs, au constituit o bariera pentru extinderea utilizarii sale.
 
Hidrogenul produs din surse regenerabile poate costa undeva intre de doua si sapte ori mai mult decat cel produs pe baza de gaze naturale, fara captarea carbonului, sustine raportul IEA. Insa noi tehnologi si economii de scara ar putea ajuta la reducerea acestui decalaj, adauga IEA.
 
"Aproape tot hidrogenul produs astazi provine din combustibili fosili, fara captarea carbonului, generand aproximativ 900 milioane de tone de emisii de CO2, echivalentul emisiilor combinate de CO2 ale Marii Britanii si Indoneziei", informeaza IEA.
 
Capacitatea globala a instalatiilor de electroliza, care produc hidrogen din apa utilizand electricitate, s-a dublat in ultimii cinci ani si aproape 400 de proiecte sunt in prezent in stadiul de dezvoltare sau in primele stadii de dezvoltare, arata raportul IEA. Aceste proiecte ar urma sa duca oferta de hidrogen la 8 milioane de tone pe an in 2030, de la mai putin de 50.000 de tone in 2021. Insa chiar si asa este vorba de o zecime din ceea ce are nevoie lumea in 2030 pentru a ajunge la emisii zero in 2050, subliniaza IEA.
 
Raportul mai adauga ca aproape tot hidrogenul consumat in 2020 a fost in rafinare si sectoarele industriale. Insa hidrogenul ar putea juca un rol important in sectorul chimiei, otelului, transportului si aviatiei, sectoare unde in prezent reducerea emisiilor reprezinta o provocare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: hidrogeninvestitii hidrogenafaceri hidrogenpoluare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.63 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]