Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alegeti cea mai buna rasa de bovine pentru carne sau pentru lapte

de Victor Oancea 12 Iun. 2011 18702
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fermele de vaci sunt profitabile pentru antreprenorii care investesc bani in deschiderea si administrarea lor. Conditia principala este detinerea rasei potrivite pentru productia pe care acestia isi doresc sa o obtina:carne sau lapte in principal. Rasa de vita influenteaza si calitatea laptelui si a carnii, asa ca, mare grija cand investiti in achizitionarea de bovine.

Haideti sa vedem cateva rase populare categorizate in functie de productia asteptata:

Rase de carne:
1.    Charolaise. Aceasta este cea mai populara rasa in Franta si in Europa. Vacile adulte ajung sa detina o greutate variabila de 700 - 1100 kg, iar taurii ajung chiar si la 1500 kg. Aceasta rasa este extrem de docila si are o capacitate de inmagazinare a hranii mai mare decat a altor rase. Carnea este superioara altor carnuri de vita si nu contine surplus de grasime. Laptele vacilor Charolaise este valoros si el.

2.    Hereford. Vacile ajung la 700-750 kg, iar taurii la 800-850 kg.

3.    Santa Gertruda. Aceasta rasa ajunge la greutatea de 700-800 kg la vaca si de 850-900 kg la taur. Carnea este apreciata indeosebi in America iar rasa aceasta a ajuns sa fie populara si in randul fermierilor romani.

Rase de lapte:

1.    Holstein. Vitele din aceasta rasa ajung la greutatea de 700 kg si dau cel mai de calitate lapte daca sunt hranite in mod corespunzator. Productia de lapte este de 9000 kg lapte anual, iar exceptiile de la acest caz ajung si la 13.000 kg de lapte pe an. Concentratia de grasime este de 3.6%.

2.    Swiss-Brown. Aceasta rasa de bovine produce aproximativ 8000 de kg de lapte in fiecare an. Este un tip docil de vaci si grasimea laptelui ajunge si la 4%. Branza produsa din laptele de Swiss-Brown este foarte apreciata in intreaga lume.

3.    Jersey. Aceasta se mai numeste si “rasa de unt”. Laptele produs este cel mai gras dintre toate productiile altor rase. Cantareste aproximativ 400 kg la maturitate si da o productie de lapte de 4000 de kg de lapte cu grasime de 5.5%-6.5%.




Tags: rase de bovine de lapterase de vaci de carnevaci de lapte

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]