Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anticipeaza! Fii "petrolistul" viitorului

de Florin Amariei 01 Apr. 2019 2501
4.83 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca te gandesti sa investesti intr-o afacere pe termen lung, atunci poti incerca sa investesti in Romania anului 2025. Vei putea obtine un venit suficient de bun din aceasta afacere care are un potential urias de crestere.

Un studiu al E.ON si Kantar arata ca aproximativ 36% dintre romani sunt interesati de achizitionarea unei masini electrice in viitorul apropiat. Procentul este incurajator, intrucat in tari precum Cehia procentul celor care vor o masina complet electrica de-abia depaseste 11%. Totusi, numarul celor sceptici din tara noastra este destul de mare: 22% dintre cei intervievati cred ca masinile electrice nu vor fi niciodata la fel de utilizate precum cele cu ardere interna. Motivul principal pentru care acestia nu cred in utilitatea masinilor electrice este in principal legat de lipsa infrastructurii de incarcare.
 
Pentru un antreprenor pregatit sa investeasca in afacerea potrivita, asta nu poate fi decat o veste excelenta.
 
Cei interesati de masinile electrice vor mai multe statii de incarcare, iar cei care sunt sceptici isi doresc acelasi lucru. 
 
Desi oportunitatea aceasta a fost deja marketata inteligent de anumite lanturi de magazine, asta nu inseamna ca nu poti fi tu "petrolistul" viitorului.
 
In primul rand, identifica locurile in care este o reala nevoie de statii de incarcare. Ai in vedere sa nu fie multa competitie prin zona si calculeaza distantele pe care le pot parcurge soferii masinilor electrice pana la punctul de incarcare. Daca pleaca cineva de la Bucuresti la Bacau, poate opri in Buzau sau la marginea orasului pentru o "gura" de curent si poate sa manance sau bea ceva. 
 
In al doilea rand, realizeaza un plan de afaceri cuprinzator. Este vital! 
 
In al treilea rand, gandeste-te unde amplasezi punctele majore si unele mai mici. Daca ai o statie cu 30 de locuri de incarcare, atunci poti sa pui pe picioare si un magazin sau o toaleta cu taxa. Daca ai un loc cu doar 5 statii, atunci pastreaza doar parcarea in sine.
 
In al patrulea rand, stabileste un sistem de plata. Cat va costa alimentarea unei masini? Cat de repede o poti face? Poti taxa suplimentar pentru o incarcare mult mai rapida fata de cea standard? Cum plateste omul: aplicatie, PayPal sau cumpara credit? Vezi care e varianta cea mai buna.
 
In al cincilea rand, incheie un contract pe o perioada determinata cu un furnizor de energie electrica la un pret bun. 
 
In al saselea rand, asigura-te ca esti compatibil cu cat mai multe masini. E important sa poti primi si posesori de BMW i3, dar si de Tesla. 
 
Finalmente, asigura-ti o operabilitate a acestora. Trebuie sa ajungi cu usurinta la statiile de incarcare pentru a verifica ca totul e in regula si ca functioneaza in parametri normali.
 
Succes!
 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Piata de desfacere. Unde pot vinde produsele mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Orice afacere isi desfasoara activatea intr-un anumit mediu, ce exercita o puternica influenta asupra sa. Multiplele relatii din piata, elementele...

Infiintare SRL: Ghid pas cu pas pentru a demara o afacere

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Infiintarea unei afaceri inseamna independenta financiara, responsabilitate si curaj. Dupa ce treci de la stadiul de angajat la cel de fondator al...

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Piata criptomonedelor revine. Bitcoin atinge un nou record

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Bitcoin a atins un nou record, depasind pragul de 71.000 de dolari, avand in vedere ca interesul pentru criptomoneda a crescut datorita perspectivei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]