Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta sau afaceri cu lumanari artistice? Si una si alta.

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Despre lumanari s-a tot scris, am scris si noi de multe ori pentru ca publicul le iubeste iar intreprinzatorii gasesc noi moduri de exprimare a unor valori estetice dar si practice. Nu doar estetica si utilitatea acestor produse sunt singurele argumente care va pot determina sa demarati o asemenea activitate.

Afacerea cu lumanari nu necesita un spatiu prea mare sau dotari deosebite si nici investitia nu va copleseste. Asa ca fiecare alege sa faca ce tipuri de lumanari ii place. Spre exemplu, am vazut pe un blog lumanari prajituri, pe un altul lumanari tematice sau sculptate. Am descoperit lumanari gravate sau personalizate, pictate s.a.m.d., adevarate opere de arta. Foarte mult m-au impresionat lumanarile realizate de Daniela Constantinescu, deosebite cu adevarat.
 
Fara sabloane sau matrite si abuzand de imaginatie si migala, designerul si creatorul Daniela Constantinescu realizeaza lumanari cu aspect sarbatoresc si delicat, cu forme si culori deosebite. Expresivitatea reprezinta elementul distinctiv al acestor lumanari. De exemplu, o lumanare floare de crin este realizata pana la cel mai mic detaliu de forma si culoare: frunze, petale, stamine etc. In plus, mare parte dintre modele sunt concepute astfel incat partea artistica sa nu fie afectata de ardere.
 
Iata ce spune intretreprinzatoarea:
 “In primul rand am vrut sa ne diferentiem de producatorii de lumanari pe banda rulanta. Am dorit sa evitam masinile de turnat lumanari, am vrut sa ne ferim de sabloane, de matritele folosite in loc de sursa de inspiratie, de lumanarea masiva ornata cu brizbrizuri anapoda.
 
A doua idee care ne-a venit a fost urmatoarea: un suport de lumanare, pe langa pretul relativ mare, mai are un dezavantaj - oricat de frumos ar fi, din portelan, cristal, lemn sau metalic, nu reprezinta o noutate pentru privitor decat o singura data. Solutia? Lumanarile noastre au propriul lor suport, nu trebuie decat scoase din ambalaj si asezate pe masa.”

O astfel de lumanare speciala constituie o surpriza de efect sau un cadou cu o anume semnificatie in ocazii prilejuite de aniversari, onomastice, sarbatori religioase etc.

Materialele de baza folosite sunt: parafina, ceara de albine, coloranti si aromatizanti speciali. Sunt materiale de cea mai buna calitate care asigura arome placute si timp de ardere indelungat. Lumanarile au propriul lor suport, nu trebuie decat scoase din ambalaj si asezate pe masa. Creatoarea lor ne indeamna: “daca va plac, ... dati-le foc. Iar daca nu ... tot asa!”.
Admirati-le aici: www.dartcandles.home.ro
 
 


Tags: lumanariconfectionarea lumanarilorafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]