Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ASF a lansat un hub pentru inovatie in domeniul asigurarilor

de Florin Amariei 10 Mai. 2019 2249
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Anuntul privind noul hub a fost facut de presedintele ASF care a aratat ca domeniul asigurarilor este unul profitabil si plin de potential.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a lansat un hub pentru inovatii in domeniul asigurarilor, InsurTECH HUB, prin care se urmareste incurajarea tehnologiilor inovatoare in favoarea consumatorilor, a dezvoltarii mijloacelor de reglementare si supraveghere si a dezvoltarii pietei asigurarilor in mod controlat si cu protectia drepturilor si intereselor acestora, informeaza ASF.
 
"ASF pune accentul pe monitorizarea dezvoltarii FinTech, evaluarea eventualelor riscuri si identificarea de potentiale actiuni, dar si a masurilor necesare pentru prevenirea/diminuarea acestora, toate acestea pentru a se asigura ca exista beneficii din interesul crescand fata de produsele si/sau tehnologiile financiare inovatoare, atat pentru consumatori cat si pentru actorii de pe pietele financiare, cu respectarea cerintelor de reglementare", a declarat Leonardo Badea, presedintele ASF.
 
Conform sursei citate, ASF urmareste protejarea intereselor consumatorilor si dezvoltarea pietelor financiare si este implicata, la nivel european, in mai multe grupuri de lucru care urmaresc dezvoltarea inovatiilor financiare tehnologice si comunica cu celelalte autoritati similare in acest domeniu.
 
Un alt domeniu de interes pentru ASF il reprezinta, pe langa cadrul legislativ la existent la nivelul uniunii, modul in care alte
state si-au adaptat cadrul legislativ la inovatiile financiare tehnologice si analizeaza oportunitatea adaptarii cadrului legislativ national existent.
 
"ASF urmareste extinderea hub-ului inovativ existent, astfel incat sa includa firme cu solutii inovatoarea care pot aduce beneficii participantilor de pe pietele financiare nebancare aflate in aria sa de competenta si mai mult, analizeaza oportunitatea dezvoltarii unui sandbox, in care aceste firme pot testa serviciile/produsele financiare inovative intr-un mediu controlat cat mai apropiat de realitate. Toate aceste demersuri sunt menite sa ajute la dezvoltarea pietelor financiare nebancare prin sustinerea aparitiei si dezvoltarii de noi produse si servicii care sa vina in intampinarea nevoilor tuturor consumatorilor", a mai spus presedintele ASF.
 
Ca urmare a recomandarilor Comisiei Europene, autoritatile de reglementare trebuie sa monitorizeze dezvoltarea inovatiilor tehnologice din sectorul financiar, pentru a putea identifica oportunitati si riscuri emergente potentiale. Principala provocarea
cu care se confrunta sectorul financiar nebancar este realizarea unui echilibru intre utilizarea celor mai noi tehnologii si asigurarea stabilitatii financiare si protectiei pentru consumatorii de servicii financiare, precizeaza reprezentantii ASF.
 
In ultimii ani, s-a inregistrat o crestere considerabila a investitiilor in inovatii financiare. Solutiile FinTech, care devin din ce in ce mai populare, includ solutii care utilizeaza analizarea bazelor de date mari (big data analysis), inteligenta artificiala (AI si ML), aplicatii mobile, cloud computing, identificare digitala si tehnologia registrelor distribuite (DLT). Toate aceste noi tehnologii conduc la o schimbare treptata a sectorului financiar.
 
In martie 2018, Comisia Europeana a adoptat Planul de actiune FinTech destinat promovarii competitivitatii si inovarii in sectorul financiar european. Planul de actiune mentioneaza principalele obiective care genereaza oportunitati pentru dezvoltarea de modele de afaceri inovatoare la nivelul UE, sprijinirea pentru integrarea noilor tehnologii cum ar fi blockchain/DLT, AI si servicii cloud in sectorul financiar, sporirea securitatii cibernetice si a integritatii sistemului financiar.
 
"Este important de retinut ca tehnologiile si produsele financiare inovative creeaza oportunitati pentru extinderea activitatilor financiare, precum cea de intermediere, ceea ce conduce la introducerea pe termen lung a unor noi companii pe piata si la reducerea cheltuielilor de intermediare, precum si la imbunatatirea calitatii serviciului furnizat", a mai afirmat Leonardo Badea. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: asfhubasigurari

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]