Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie, crescatori de iepuri! Se deschide singurul abator din tara!

de Julian Manescu 09 Mai. 2014 5284
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O noua oportunitate pentru micii crescatori, dar si pentru fermele cu specific din Romania. Singurul abator de iepuri din tara noastra, dupa ce ultimul ramas functional s-a inchis din motive financiare in 2008, va fi deschis langa Cluj, la sfarsitul lunii mai, de un antreprenor bucurestean.

Daca in prezent, animalele sunt sacrificate in gospodarii, crescute doar pentru consumul propriu sau pentru vanzarea exemplarelor vii in cadrul targurilor, de luna aceasta vor fi sacrificate intr-un abator performant. Aici vor lucra 20 de angajati, iar capacitatea de sacrificare si prelucrare a unitatii va fi, pentru inceput, de 800-1.000 de capete pe zi, conform declaratiei antreprenorului Cornel Maghiaru pentru Agrointeligenta.
 
Iepurii care vor fi sacrificati la abator vor proveni de la micii crescatori din tara, de la cele trei ferme de iepuri de la noi, dar si de la fermele din tarile vecine, precum Ungaria sau Republica Moldova. 
 
Daca va fi rentabil pentru micii crescatori sau pentru fermele de iepuri de la noi din tara sau de peste granite, ramane de vazut. Mai ales ca animalele de la o ferma traditionala se vand in viu cu 17 lei/kg si cu 30 lei/carcasa, la calitate premium, in timp ce in supermarketuri, carcasele de import din Ungaria si Cehia ajung si la 46 lei/kg si sunt de calitate inferioara.
 
Pentru ca incurajeaza crescatorii de iepuri sa-si mareasca numarul de animale, antreprenorul isi doreste ca acestia sa primeasca asistenta veterinara si toate informatiile necesare de care au nevoie astfel incat contractele incheiate cu acestia sa fie avantajoase de ambele parti.
 
Ca planuri de viitor, Cornel Maghiaru va mai deschide tot in acest an un abator in zona de sud a tarii. "Amplasamentul va fi langa Bucuresti", a mentionat acesta. 
 
Este bine de stiut ca orice crescator de iepuri interesat de vanzare are nevoie de autorizatie, acte pe animale si un vehicul special de transport compartimentat si ventilat corespunzator.
 


Tags: crescatorie de iepuriabator iepurioportunitate crescatoriferme iepuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]