Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Blana de chinchilla - metode de pastrare a calitatii

de Adela Simonescu 11 Iun. 2011 3777
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerea cu chinchile pentru obtinerea de blana este rentabila chiar si pentru cei care doresc sa o demareze cu o singura familie de animale. Antreprenorii au nevoie de cunostinte sau de angajati cu experienta in acest domeniu. Blana animalelor poate suferi defecte iar acest lucru duce la imposibilitatea comercializarii ei. De aceea, trebuie sa respectati cateva reguli importante de crestere a chinchilelor.

Chinchila este un animal ce face parte din familia rozatoarelor. Poate fi usor confundata cu veverita si este valoroasa pentru blana si pentru carne. Nu este un animal pretentios si se adapteaza cu usurinta vietii in captivitate. De asemenea, se hraneste numai noaptea, fiind un animal nocturn.

Iata cateva notiuni importante de care trebuie sa tineti cont pentru a mentine o blana de calitate in cazul chinchilelor:

1.    Chinchilla este un animal sperios. In momentul in care nu este manevrata cu precautie isi pierde parul. Procesul de regenerare dureaza cateva luni si, de cele mai multe ori, blana isi pierde din calitate.

2.    Blana se considera gata sa fie preluata in jurul varstei de 8-9 luni cand se maturizeaza. Inaintea acestei perioada blana nu detine lungimea potrivita si nici luciu intens. Cu cat chinchilla creste mai mult, cu atat blana este mai pretioasa.

3.    Blana de pe spatele chinchilei este, de obicei, de calitate mai buna decat cea de pe gat sau de pe picioare.

4.     Blana trebuie sa fie elastica. La trecerea degetelor prin ea, perii trebuie sa revina la forma initiala.

5.    Calitatea blanii difera de la o rasa la alta si de la un specimen la altul in functie de bagajul genetic. In acest scop de aleg doar chinchilele care prezinta o calitate inalta a blanii pentru reproducere.

6.    In timpul iernii se obtine blana de calitatea cea mai inalta. S-a observat ca chinchilele prefera temperaturile scazute.

7.    Nuantele de maro, crem sau galben sunt considerate defecte de calitate in cazul in care nu s-a efectuat o incrucisare de specimene.

8.    Blana trebuie sa fie deasa. Testarea densitatii se face prin suflarea in blana chinchilei. Cu cat observati zone mai extinse de piele, cu atat mai slaba este calitatea blanii.




Tags: cresterea chinchilelorblana chinchile

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]