Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB inregistreaza un numar istoric de investitori activi

de Bianca Tila 18 Sep. 2023 141
BVB inregistreaza un numar istoric de investitori activi
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti a ajuns la un numar istoric de investitori, respectiv 160.000 de investitori directi si 520.000 de investitori care isi plaseaza banii prin intermediul fondurilor de tip OPCVM, potrivit vicepresedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, Gabriel Gradinescu.

"La momentul actual avem un numar istoric de investitori activi la Bursa de Valori Bucuresti. Cifrele vorbesc de la sine. Astazi vorbim de circa 160.000 de investitori directi la Bursa de Valori si peste 520.000 de investitori care isi plaseaza banii prin fondurile de tip OPCVM-uri. 
 
Trendul crescator al numarului de investitori de pe piata de capital se poate asigura, consider eu, prin predictibilitatea si flexibilitatea in domeniul de reglementare, prin dezvoltarea educatiei financiare a populatiei si prin crearea de noi produse financiare la BVB. 
 
Aceasta crestere substantiala se datoreaza atat programului Fidelis, derulat de Ministerul de Finante, cat si admite la tranzactionare in luna iulie a Hidroelectrica doar la BVB", a spus Gabriel Gradinescu.
 
Acesta spune ca la Hidroelectrica a fost inregistrata cea mai mare valoare subscrisa de investitorii de retail la un IPO derulat in tara noastra, de 6,3 miliarde de lei. De asemenea, s-a adaugat si un grad de supra-subscriere de 4,7 ori si cel mai mare numar de subscriere de ordine subscrise intr-un IPO in Romania, de 51.865 de ordine.
 
Estimarile pesimiste privind insuficienta resurselor, lipsa infrastructurii si piata mica nu s-au adeverit.
 
"M-am uitat zilele trecute la un articol din urma cu un an. Se preconiza ca listarea la Bursa nu poate sa se faca decat undeva la o suma maxima de 700 de milioane de euro, 7-8% din oferta, ceea ce s-a dovedit ca nu este adevarat. A fost un real succes. Important este ca Romania a fost pusa pe harta IPO-urilor derulate in acest an. 
 
Spre comparatie, toate cele 34 de IPO-uri derulate in primul semestru in Europa au totalizat 2,4 miliarde (de euro n.r.) si doar IPO-ul de la bursa noastra a fost de 1,9 miliarde de euro. 
 
Suficienti bani! Putem spune ca listarea Hidroelectrica reprezinta un inceput, unul din cele mai bune inceputuri pentru demersurile sustinute in cadrul strategiei privind dezvoltarea pietei de capital din Romania in perioada 2023-2026, aprobata prin HG 506 pe 2003, si care va fi sustinuta de catre ASF pentru continuarea eforturilor de implementare a masurilor care vor duce la consolidarea acestei piete", a declarat vicepresedintele ASF.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: gradinescuinvestitori activibvb

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]