Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cabinetul de psihoterapie, afacere la domiciliu

de Alexandra Popescu 20 Apr. 2014 20921
3.94 din 117 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fiecare tanar, care abia a terminat o facultate, se gandeste cum sa faca sa isi deschida o afacere, ce fel de afacere si, mai ales, cum sa-si deschida o afacere cu costuri limitate. Cum locurile de munca sunt putine, iar salariile nu sunt pe placul tinerilor, acestia incearca sa aiba un venit suplimentar, sa se afirme, intr-un fel sau altul, pe viitor.

Orice student isi doreste sa lucreze pe un post similar specializarii absolvite, sa aiba un salariu care sa il multumeasca din prima, chiar daca experienta se lasa asteptata si, de ce nu, sa aiba o functie importanta in compania respectiva, chiar daca el este un nou-venit.
 
Sunt multi tineri care se axeaza pe medicina, indiferent de specializarile acesteia. Foarte multi tineri termina psihologia, care este o facultate foarte grea, unde trebuie sa inveti foarte mult. Asa ca, pentru absolventii facultatii de psihologie am un pont. Deschideti-va un cabinet de psihoterapie cu cheltuieli limitate.
 
Un astfel de cabinet il poti deschide chiar acasa, intr-o camera speciala, frumos amenajata, pentru ca clientul dumneavoastra sa se simta bine in largul sau. Poti cumpara mobilierul pe comanda, dar camera sa nu fie prea incarcata, vopseste peretii intr-o culoare relaxanta si apuca-te de treaba. Camera pe care o alegi este preferabil sa fie situata la intrare, pentru a nu deranja. 
Pentru a ajunge la deschiderea unui astfel de cabinet, trebuie, insa, sa urmati niste pasi esentiali, chiar daca necesita mult timp. 
 
In primul rand, trebuie sa urmezi o facultate de psihologie, iar in acei trei ani sa faci practica pentru a te specializa in domeniu. In al doilea rand, trebuie sa urmezi un master in psihoterapie, deoarece cei trei ani de licenta nu sunt suficienti pentru a primi aprobarea de functionare.  De asemenea, poti urma cursurile Colegiului Psihologilor din Romania. 
 
Pentru a functiona legal, iti trebuie un atestat de libera practica de la Consiliul Psihologilor din Romania. Trebuie sa iti alegi un supervisor, iar mai apoi poti intocmi dosarul si il poti depune. Pentru a primi acest atestat, vei fi supus unor teste de catre cei mai buni psihologi din tara. Este un lucru normal, mai ales ca ai pe umeri o responsabilitate destul de mare, deoarece lucrezi cu omul, si nu oricum, ci cu mintea lui.
Costurile pot fi ceva mai ridicate, mai ales ca ai nevoie de multe aprobari, amenajarea unui loc special si urmarea unor cursuri specializate. Pentru inceput, te poti specializa sub atenta indrumare a unui specialist. Totusi, cheltuielile se pot diminua atunci cand iti deschizi afacerea acasa, chiriile fiind destul de mari.
 
Partile bune ale acestei afaceri sunt ca iti poti organiza timpul asa cum vrei. Se spune ca un bun psihoterapeut nu are mai mult de trei clienti pe zi, deoarece, avand mai multi, nu s-ar mai putea concentra la problemele oamenilor. Poti sa iti faci un program dimineata, pentru ca mai apoi sa ai timp pentru familie sau, de ce nu, pentru un job intr-o clinica axata tot pe psihoterapie.
Pentru cei care isi doresc sa faca primii pasi spre propria afacere, adica un cabinet de psihoterapie, pot gasi toate detaliile pe site-ul oficial www.copsi.ro.


Tags: afaceriafaceri la domiciliuidei de afaceristart in afaceripsihologiepsihoterapie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 5 - 117 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]