Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Case ecologice - un trend rentabil pentru constructori

de Julian Manescu 02 Oct. 2013 4775
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Casele ecologice sunt proiectate pentru a a intra in armonie cu natura si pentru a fi eficiente ca si consum. De la exterior la interior, toata arhitectura isi pastreaza directia eco-friendly. Atat constructia in sine, cat si intretinerea unei astfel de case, sunt realizate in concordanta cu mediul inconjurator. Astfel, "constructiile verzi", cum mai sunt numite, au trei calitati: sunt durabile, economice si asigura confort.

Sa construiesti o astfel de casa nu presupune doar beneficii directe pentru proprietar, ci si beneficii majore pentru natura. De ce sa nu contribuim la viitorul sigur si sanatos al copiiilor nostri?!

De ani buni, peste hotare, au aparut case ecologice proiectate de arhitecti si ingineri care si-au unit fortele pentru a descoperi cheia succesului. Misiunea acestora este de a folosi materiale cat mai naturale, fara costuri ridicate si cu un design aparte care sa faca diferenta.

Daca ai o firma de constructii sau daca te pasioneaza domeniul, nu-ti ramane decat sa aprofundezi cateva dintre aspectele de mai jos:

1. Amplasamentul terenului
Desigur, inainte de a face planul architectural al casei, trebuie sa tii cont de amplasament. Observa daca mediul iti permite o astfel de constructie, daca te inspira si daca va corespunde ideii tale. Ar trebui sa se preteze si folosirii de panouri solare, inconjurata de verdeata, sa creeze intimitatea necesara, sa fie aerisita si, preferabil, in apropierea unei ape. De vreme ce o constructie ecologica este gandita sa dureze in timp, trebuie sa fii sigur ca terenul pe care il alegi indeplineste cerintele tale.

2. Orientarea cladirii
Este importanta orientarea cladirii pe axa est-vest si pozitionarea geamurilor spre nord sau sud. Pentru locatiile cu clima calda foloseste geamuri largi in partea de nord pentru a evita caldura excesiva si pentru a raspandi proportional lumina. In partea de sud, pune accent pe ferestre mici si foloseste marchize.

Pentru locatiile cu clima rece, procedeul este invers – ferestre mici la nord si mari spre sud pentru a folosi eficient resursele care pot pune in dezavantaj constructia. Pozitionarea cladirii iti asigura confortul dorit indiferent de factorii externi.

3. Materialele folosite
Poti folosi ciment, ceramica, caramizi naturale sau prefabricate, chirpici, aluminiu, sticla si otel pentru partea de fundatie. Apoi, poti placa cu lemn sau poti inlocui lemnul cu otel moale si aluminiu pentru pereti, tavan si acoperis. Otelul moale este mai usor, mai robust, usor de instalat si mult mai durabil in timp.

Pentru pereti, caramizile, in special, sunt ignifuge, absorb caldura si inlatura umezeala, iar ceramica este usor de intretinut si poate crea un design aparte incaperii.
Pentru podea, in functie de camera, poti opta pentru materiale ca marmura, parchet, granit, gresie portelanata, ceramica, lemn sau bambus. Dar daca vrei sa fii eco in totalitate, mai bine ai folosi lemn laminat sau bambus, cel putin pentru dormitor.
De asemenea, foloseste corpuri de iluminat cu LED-uri, vopsea non-toxica, sticla, dale reciclate si nu numai.

4. Geamurile
Ramele ferestrelor pot fi realizate din lemn sau aluminiu, acesta din urma fiind usor de refolosit, nu contine substante toxice, este eficient si ajuta la comprimarea energiei. Dimensiunea geamurilor trebuie sa fie direct proportionala cu peretii si podeaua pentru a nu crea un dezechilibru.

5. Panouri solare
Astfel de panouri se folosesc ca sursa de energie electrica. Pe langa economia pe care o faci, acestea te protejeaza de foc si scurt circuite. Panourile se pozitioneaza pe acoperis de la est la vest pentru o mai buna acoperire. Daca nu esti inca pregatit financiar pentru o astfel de achizitie, nu uita sa creezi acoperisul pentru a folosi panourile ulterior.

Bugetul pentru o casa ecologica de 120-150 mp. cu 2-3 dormitoare si living cu bucatarie, parter cu mansarda sau cu etaj, porneste, in functie de finisajele alese, de la 60.000 euro.



Tags: case ecologiceeco-friendlyarhitecturaconstructii verzi

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]