Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de multe avantaje ai daca incepi o afacere cu pesti ornamentali?

de Mihnea Dobre 07 Feb. 2011 4948
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultimii ani, numarul iazurilor ornamentale a crescut semnificativ, fapt care a atras atentia multor antreprenori asupra rentabilitatii unei afaceri cu pesti ornamentali in ferme specializate. In acest moment, cultura pestilor ornamentali este perceputa ca piscicultura specializata, parte integranta a pisciculturii pestilor de consum sau ca productie a unor amatori.

Cei care cunosc insa informatii legate despre cresterea crapilor Koi sau a carasilor rosii de gradina sunt numerosi, iar afacerile prospera pe o piata avida. Aceasta afacere se remarca prin imbinarea experientei, cu o acvacultura bine tehnologizata si cu pasiunea pentru cresterea acestor pesti.

Producerea de pesti ornamentali nu implica doar cunostinte care tin de piscicultura sau de estetic, ci si de marketing deoarece este important sa se impuna si un standard propriu al calitatii si al unicitatii.

Exista peste doua sute de varietati de carasi care se deosebesc prin insusiri morfologice si fiziologice. Multe varietati sunt astfel foarte sensibile din cauza deformatiilor estetice obtinute prin selectie.

Printre acestea se numara "coada dubla", "ochi telescopici", "capison" etc. Aceste varietati traiesc doasr in spatii inchise deoarece sunt prea vulnerabili in bazinele amenajate in mediul natural sau semi-natural al unei ferme.

Printre varietatile mai rezistente insa se numara carasul cometa si varietatile de tip shubunkin asfel incat, cei care doresc sa devina producatori de carasi de gradina, pot alege una dintre varietatile care necesita mai putina munca in ceea ce priveste controlarea mediului in care sunt crescuti pestii.

Pentru cresterea crapilor Koi, trebuie facuta mai intai o analiza a pieteti deoarece producerea acestor pesti difera in functie de consumatorii vizati. Astfel, pentru consumatorii de rand pot fi produsi pesti Koi de calitate acceptabila, acestia ocupand aproximativ 20% din totalul productiei.

Pretul pentru crapii koi de inalta calitate nu este fix, ci se stabileste in functie de culorile si deformatiile estetice distincte sau unicat ale crapilor.

Atata vreme cat exista cumparatori cu standarde inalte in ceea ce priveste cunostintele despre crapii Koi, preturile vor fi foarte mari.

https://ideideafaceri.manager.ro/articole/afacerea-zilei/o-afacere-rentabila-la-inceput-de-drum-cresterea-pestilor-koi-14201.html



Tags: afacerecresterea pestilorpestipesti koipesti ornamentalicrapi koiafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]