Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de usor se administreaza o ferma de oi?

de Victor Oancea 11 Iun. 2011 25024
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este rentabila sau nu? Cat de usor se cresc oile? Cu ce le hranim si ce echipament este necesar in cadrul unei ferme de oi? Acestea sunt intrebari pe care orice antreprenor le pune. In functie de rentabilitatea afacerii puteti face o socoteala sa vedeti in cat timp se vor amortiza cheltuielile si cand incepem sa vorbim de profit.

Oile sunt usor de crescut. Nu sunt animale pretentioase, nu se imbolnavesc usor si sunt rezistente si in regiunile cu un climat mai putin prietenos. Oile sunt surse importante de carne.

Romanilor le place carnea de miel, iar populatia de origine araba asigura un consum constant al acestui tip de carne. Carnea de miel este foarte apreciata in afara tarii si nu se acopera necesarul pe piata. Mai puneti la socoteala si lapte si branza de oaie, care se comercializeaza la preturi avantajoase pentru fermieri.

Adapostul oilor trebuie sa fie uscat si ferit de vant. Temperatura trebuie asigurata cu ajutorul sistemelor de incalzire si de ventilatie. Spatiul in care sunt oile adapostite trebuie sa fie in permanenta curat si bine aerisit. De asemenea, adapostul lor trebuie ferit de pradatori.

Ce mananca oile? In principiu, ar trebui sa manance un amestec de fan si lucerna si uneori de cereale. Acesta asigura necesarul nutritional pentru o carne sanatoasa si gustoasa.

Ce echipament este necesar pentru ingrijirea oilor? Daca dispuneti de resurse financiare, puteti sa achizitionati o masina de tuns. In caz contrar, puteti folosi foarfece speciale. Oile trebuie tunse de doua ori pe an si trebuie sa le piliti copitele mai des.

Demararea unei astfel de afaceri necesita timp pentru o buna planificare. Proiectati un plan de afacere bine pus la punct si alocati un fond de capital pentru cheltuieli nepravazute. Nu uitati ca si oile se pot imbolnavi.

Orice afacere poate fi rentabila daca este administrata in mod corect. Aveti nevoie de personal cu experienta in cresterea oilor si de o buna promovare a produselor oferite.

Luati legatura cu producatorii de branza de oaie si comercializati laptele, cu abatoarele care va ofera cel mai bun pret pentru carnea oilor dvs, cu cei interesati sa cumpere lana.
Nu asteptati sa vina clientii la dvs si nu va temeti sa negociati.

Recomandarea profesionistilor din acest domeniu este sa vizitati o ferma de oi inainte de a incepe un asemenea proiect pentru a acumula cunostintele necesare administrarii fermei. Daca aveti ocazia, lucrati alaturi de un fermier o perioada de timp pana considerati ca sunteti gata sa luati oile de coarne. Mult success!





Tags: ferma de oicresterea oilorafacere ferma oi

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]