Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este Patreon si cum poti face bani folosindu-l

de Idei de afaceri 15 Iun. 2023 18532
Ce este Patreon si cum poti face bani folosindu-l
3.9 din 121 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Despre abonamente platite creatorilor de continut am tot auzit discutandu-se in ultima perioada, insa ce reprezinta si cum te pot ajuta sa faci bani? Iata raspunsul!

Patreon este o platforma pentru cei care vor sa faca mai multi bani din activitatea lor pentru un public exclusiv.
 
"In 2013, muzicianul Jack Conte cauta o solutie pentru o problema: millioane de oameni ii apreciau videoclipurile de pe YouTube, dar numai cateva sute de dolari ii ajungeau in cont de pe urma acestui lucru. Chestiunea asta nu l-a multumit, asa ca a pus pe hartie o idee […] si i-a prezentat-o colegului sau de camera de la colegiu, Sam Yam, astazi co-fondator al Patreon. Acum suntem in 2018 si Patreon a devenit solutia pentru aceeasi problema a peste 100.000 de creatori", este povestea pe care o gasesti atunci cand accesezi platforma. 

Ideea ta de afacere poate lua nastere chiar azi. Profita acum de strategiile optime afacerii tale online...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Patreon este o platforma bazata pe abonament. Acesta permite creatorilor sa fie platiti rapid si eficient pentru munca depusa.

Multi creatori de continut care fac tranzitia de la norma intreaga la acest rol intampina probleme financiare, veniturile din reclame fiind insuficiente. Astfel, creatorii aleg sa primeasca un venit pasiv cu ajutorul aplicatiei.
 
Patreon ajuta artistii si creatorii de continut prin instrumentele folosite sa beneficieze de finantarile fanilor. Sumele de bani vin sub forma unor abonamente lunare, mai exact cei care urmaresc activitatea unui creator de continut aleg sa ii plateasca in mod regulat o anumita suma. 
 
Acest tip de ajutor online l-au adoptat treptat si platformele sociale, precum Instagram si Youtube.
 
Scopul abonamentelor pe care fanii le fac este de a ajuta creatorul sa-si desfasoare activitatea. De asemenea, cei ce platesc sunt recompensati cu continut exclusiv fata de publicul larg care nu alege un astfel de serviciu.
 
O alta modalitatea de a recompensa fanii platitori este de a le da acces la procesul de creatie, fie pe un live sau in momentul editarii.
 
"Acest model este o solutie castigatoare pentru ambele parti; creatorii isi pastreaza libertatea de creatie primind in acelasi timp salariul pe care il merita, iar fanii au siguranta ca banii lor ajung direct la cei care creeaza continutul care le place", se arata pe site-ul companiei.
 
In cazul campaniilor clasice, in care banii se aduna pentru crearea unui produs, sistemul e acelasi – cei care contribuie cu bani primesc niste recompense, in functie de suma platita.
 
In cazul creatorilor care urmaresc un venit lunar, lucrurile difera, la fel si tipul de recompense.
 
Iata cateva exemple de utilizare a platformei de catre un artist pentru a primi fonduri in fiecare luna:
  • un artist/trupa lanseaza cate o piesa saptamanal/lunar
  • un artist/trupa lucreaza la un album si posteaza saptamanal sau mai des imagini de la sala de repetitii/studio, dau acces (doar patronilor) la primele inregistrari/single-uri. Daca filmeaza un videoclip, posteaza fotografii, imagini de la filmari, dau acces (doar patronilor) la trailerul clipului etc
  • un artist/trupa are un vlog saptamanal
 
Postarile de pe contul Patreon al unui artist sunt in general publice, insa exista posibilitatea ca anumit continut sa fie blocat doar pentru uzul patronilor (cei care cotizeaza). Acestea sunt ‚recompensele’ pentru cei care contribuie financiar.
 
Pentru a afla daca platforma da rezultate, am urmarit cativa creatori romani (artisti/vloggeri) care au conturi acolo si am aflat:
  • platforma intr-adevar functioneaza si majoritatea celor care si-au facut cont acolo au primit bani care le-au fost de folos in proiectele lor
  • ca sa functioneze, contul de Patreon trebuie promovat sustinut pe celelalte canale online ale creatorului (YouTube, website propriu, platforme de social media).
 
Pentru a-i mentine pe Patroni interesati, trebuie postat constant continut relevant (adica interesant pentru Patroni, care sa le arate ca artistul respectiv merita sustinerea lor)
 
Persoanele din afara Statelor Unite care isi fac cont pe Patreon trebuie sa completeze si un document fiscal, pe care platforma il pune la dispozitie la crearea contului.
 
Desi inventata de un muzican, platforma este deschisa tuturor tipurilor de creatori: artisti, vloggeri, fotografi, jurnalisti, traineri etc.
 
Patreon ofera creatorilor de toate tipurile inca o modalitate de a elimina toti intermediarii in relatia lor cu proprii fani.

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: patreonce este patreonplatforma patreon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 - 121 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]