Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce presupune o crescatorie de viermi de matase?

de Alina Cotae 30 Iun. 2017 25707
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea viermilor de matase este una dintre afacerile foarte profitabile, cu un potential foarte mare pe piata internationala, caracterizata in prezent printr-o crestere a cererii de matase naturala. Aceasta este una dintre cele mai vechi fibre textile, cu inalt nivel ecologic, fiind o fibra naturala absorbanta, elastica, fara electricitate statica si cu pH neutru.

Matasea naturala, asemenea produselor traditionale romanesti obtinute din ea reprezinta o afacere foarte profitabila. Firul de matase in sine se foloseste la crearea de textile si la electronice.

Insa, din bioresursele secundare precum crisalidele, excreta, gogosile de matase nefilabile se obtin: medicamente, biostimulatori alimentari, ulei folosit in cosmetica, fire chirurgicale, tipuri noi de furaje folosite in cresterea sturionilor si a crapului, sau adaosuri furajere proteice. Prin urmare, totul se recicleaza!

Pentru a porni o afacere cu viermi de matase, trebuie sa ai un spatiu construit de cel putin trei pe patru metri patrati, de multe frunze de dud si de paturi si mese pentru larve. Intr-un astfel de spatiu poti creste 10 grame de oua.

Totusi, trebuie avut in vedere ca incaperile in care cresc viermii trebuie sa fie aerisite, sa nu favorizeze aparitia umezelii, si sa aiba ferestrele orientate spre NV.

Procesul dureaza pana la 30 - 40 de zile. Dupa aceasta perioada, recolta poate fi de 20 de kilograme de gogosi de matase.

Bineinteles, cu cat incepi o afacere mai ampla, cu atat va trebui sa aloci un buget initial mai mare.

In ceea ce priveste organizarea resurselor umane, trebuie sa stii ca ingrijirea si cresterea viermilor nu necesita mult efort sau un numar mare de muncitori, fiind ideala pentru o afacere de familie.

Printre activitatile pe care trebuie sa le indeplinesti ca sericicultor se numara: cresterea viermilor, obtinerea coconilor, intretinerea viermilor si a duzilor, precum si oferirea coconilor spre vanzare.

Camera unde vei creste viermii va fi umpluta de lazi, rafturi, rame, pentru a facilita procesul; vei folosi hartie speciala pentru paturi, foi de polietilena, hartie perforata, etc..

Pentru a fi sigur ca vei reusi sa fii un bun crescator de viermi de matase, poti urma un curs de initiere in domeniu.

Vrei sa incepi o afacere cu viermi de matase? Ai toate detaliile aici. 

 



Tags: viermi de matasecrestrea viermilor de mataseafacere cu viermi de matase

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]