Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce rase de porci cresc fermierii pentru o productie mare de carne?

de Victor Oancea 12 Iun. 2011 31584
3.54 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fermierii de pretutindeni aleg rasele care sunt renumite pentru greutatea lor mare, pentru hrana pe care o accepta si numarul de pui rezultati. Carnea de porc este preferinta de top pentru un procent important al populatiei mondiale iar cresterea porcilor reprezinta o oportunitate reala de marire a profiturilor.

Iata cateva rase de porci favorite care asigura o productie importanta de carne:

1.    Marele Alb. Probabil aceasta rasa este si cea mai cunoscuta pe meleagurile noastre. Acesti porci sunt raspanditi pe tot globul, fiind subiectul a numeroase incrucisari de rasa. Sunt preferati de crescatori datorita greutatii lor mari si chiar pentru instinctul matern al scroafelor. Acestea asigura puilor o mare cantitate de lapte. Puii rezultati sunt in numar mare si extrem de sanatosi.

2.    Mangalita. In prezent, acesti porci sunt crescuti pentru carnea obtinuta in cantitati mari si fara continut de colesterol la fel de ridicat ca in situatia porcilor apartinand altor rase. Fermierii trebuie sa fie constienti ca aceasta rasa se dezvolta mai incet si necesita costuri de intretinere mai mari, dar si calitatea carnii este superioara.

3.    Marele Negru. Aceasta rasa este cunoscuta pentru cantitatea uriasa de carne rezultata. Exista un raport favorabil carne macra-grasime. In intreaga lumea, aceasta rasa este preferata pentru gustul si suculenta carnii sale. Porcii apartinand acestei rase sunt neagresivi si usor de crescut.

4.    Landrace American. Aceasta este descendenta rasei Landrace Danez. Scroafele sunt favorite pentru numarul mare de pui pe care il ofera si datorita rezistentei la boli.

5.    Landrace Belgian. Acesti porci sunt achizitionati pentru crestere datorita cantitatii de carne rezultata si datorita performantelor mari de reproducere. Au o constitutie puternica si sunt considerate porci rezistenti la boli si la conditii climatice mai aspre.

6.    Duroc. Porcii apartinand acestei rase sunt recunoscuti pentru carnea macra si gustoasa. In America sunt considerati ca fiind cei mai buni porci de carne, nu atat pentru cantitatea obtinuta cat pentru calitate si continutul mai redus de colesterol.





Tags: cresterea porcilorrase de porci de carne

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.54 din 5 - 12 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]