Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre deschiderea unei brutarii

de Idei de afaceri 21 Aug. 2023 28454
Ce trebuie sa stii despre deschiderea unei brutarii
4.14 din 432 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aproximativ 7.000 de firme activeaza in sectorul fabricarii painii si produselor de panificatie. Cifra s-a mentinut constanta in ultimii trei ani, aceasta piata fiind una dintre cele mai importante din sectorul alimentar. De asemenea, romanii se numara printre cei mai mari consumatori de paine la nivel european.

Si pentru ca aceste date sunt vizibile de la an la an, dezvoltarea unei afaceri care are in prim plan consumul de paine si anume o brutarie, este una dintre cele mai profitabile idei de afacere. Iata ce trebuie sa stii daca ai de gand sa iti deschizi o brutarie.

Multi dintre tinerii antreprenori se gandesc la deschiderea unei afaceri in mediul rural deoarece investitiile sunt mai mici, consumul este ridicat, iar profitul este usor de obtinut. Iata care sunt principalele elemente la care trebuie sa te gandesti atunci cand ai de gand sa iti deschizi o brutarie.
 

Piata de desfacere


In momentul de fata comertul se afla in plina desfasurare, marile lanturi de magazine ajungand chiar si in cele mai mici orase ori commune. Tocmai din acest motiv, trebuie sa te gandesti care este rolul tau pe piata. Cu cat piata de desfacere este mai mare, cu atata sansele de reusita sunt si mai mari.

Trebuie sa te asiguri ca exista un numar mare de potentiali clienti deoarece intr-un sat mic, pe plan local, unde nu exista multi locuitori, sansele de reusita sunt extrem de scazute. Pentru satele mici, acolo unde nu exista brutarii, marile firme de panificatie isi trimit masini speciale zilnic pentru livrarea.

Pentru a te asigura ca ai parte de succes cu o brutarie intr-un sat, atunci gaseste solutii cu care sa intrii pe piata. Poate sa livrezi paine intr-un oras vecin ori in satele din apropiere, la magazinele importante.
 

Materiile prime utilizate 


Nu doar pretul este factorul important dintr-o afacere, ci si materia prima folosita. Daca produsul tau este unul calitativ, atunci cu siguranta clientii vor prefera sa cumpere de la tine. 

Pentru a produce paine ieftina si buna, atunci trebuie sa ai acces direct la materia prima si sa te pricepi la alegerea materialului potrivit. Faina este ingredientul de baza, asa ca fii sigur ca ai gasit unul dintre cele mai bune gusturi. Important este sa cunosti sortimentele de faina, dar si care sunt cele mai cautate pentru a te asigura ca vei vinde cat mai mult.

Materia prima poate fi facuta si de tine, daca ai un pamant pe care sa cultivi graul. 

O afacere in domeniul panificatiei poate supravietui pe termen lung, daca locul in care a fost deschisa are cel putin 5.000 de locuitori, in felul acesta fiind asigurat un castig lunar.

Tehnologie
 

Un produs de calitate, pe langa materii prime are nevoie si de tehnologie, echipamente performante care sa te ajute sa controlezi in permanenta activitatea. Aparatura performanta care sa iti aduca rezultatele dorite, atat din punct de vedere al timpului investit, cat si al profitului.

Aparatura trebuie sa fie echipata cu o tehnologie care se bazeaza pe un grad mare de automatizare si un consum energetic scazut. 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: brutariedeschidere brutariecum sa iti deschizi o brutarieafacere brutarie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.14 din 5 - 432 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]