Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce trebuie sa stii despre deschiderea unei brutarii
Aproximativ 7.000 de firme activeaza in sectorul fabricarii painii si produselor de panificatie. Cifra s-a mentinut constanta in ultimii trei ani, aceasta piata fiind una dintre cele mai importante din sectorul alimentar. De asemenea, romanii se numara printre cei mai mari consumatori de paine la nivel european.
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cresterea prepelitelor japoneze
Propriul meu plan de afaceri
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Multi dintre tinerii antreprenori se gandesc la deschiderea unei afaceri in mediul rural deoarece investitiile sunt mai mici, consumul este ridicat, iar profitul este usor de obtinut. Iata care sunt principalele elemente la care trebuie sa te gandesti atunci cand ai de gand sa iti deschizi o brutarie.
Piata de desfacere
In momentul de fata comertul se afla in plina desfasurare, marile lanturi de magazine ajungand chiar si in cele mai mici orase ori commune. Tocmai din acest motiv, trebuie sa te gandesti care este rolul tau pe piata. Cu cat piata de desfacere este mai mare, cu atata sansele de reusita sunt si mai mari.
Trebuie sa te asiguri ca exista un numar mare de potentiali clienti deoarece intr-un sat mic, pe plan local, unde nu exista multi locuitori, sansele de reusita sunt extrem de scazute. Pentru satele mici, acolo unde nu exista brutarii, marile firme de panificatie isi trimit masini speciale zilnic pentru livrarea.
Pentru a te asigura ca ai parte de succes cu o brutarie intr-un sat, atunci gaseste solutii cu care sa intrii pe piata. Poate sa livrezi paine intr-un oras vecin ori in satele din apropiere, la magazinele importante.
Materiile prime utilizate
Nu doar pretul este factorul important dintr-o afacere, ci si materia prima folosita. Daca produsul tau este unul calitativ, atunci cu siguranta clientii vor prefera sa cumpere de la tine.
Pentru a produce paine ieftina si buna, atunci trebuie sa ai acces direct la materia prima si sa te pricepi la alegerea materialului potrivit. Faina este ingredientul de baza, asa ca fii sigur ca ai gasit unul dintre cele mai bune gusturi. Important este sa cunosti sortimentele de faina, dar si care sunt cele mai cautate pentru a te asigura ca vei vinde cat mai mult.
Materia prima poate fi facuta si de tine, daca ai un pamant pe care sa cultivi graul.
O afacere in domeniul panificatiei poate supravietui pe termen lung, daca locul in care a fost deschisa are cel putin 5.000 de locuitori, in felul acesta fiind asigurat un castig lunar.
Tehnologie
Aparatura trebuie sa fie echipata cu o tehnologie care se bazeaza pe un grad mare de automatizare si un consum energetic scazut.
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit