Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trufe ii imbogatesc pe romanii nostri?

de Adela Simonescu 11 Iun. 2013 3420
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Trufele nu sunt simple ciuperci. Sunt considerate a fi roadele pamantului cald, scaldat in apa si... fulgerat! Filozoful grec antic Plutarh era de parere trufele apar ca urmare a actiunii conjugate a fulgerelor, caldurii si apei din sol! Poetul latin Juvenal considera ca tunetul si ploaia sunt "parintii trufelor", iar Cicero le considera copiii Pamantului!

Iata doar cateva aspecte uimitoare despre trufele care ajung sa se vanda la kilogram, cu banii pe care i-am putea da pe o masina!

Haideti sa vedem si care sunt trufele pe care romanii le cultiva in tara si cateva detalii despre fiecare soi:

Tuber Magnatum Pico – Trufa alba, trufa varatica are un parfum placut, o aroma aparte, diferita de cea de usturoi care predomina in cazul altor tipuri de trufe. In acest caz, discutam despre un fruct deosebit, insa si conditiile climaterice sunt unele deosebite, asa ca luati in considerare sfaturile si indrumarile specialistilor din domeniu, pentru rezultate exceptionale.
 
Tuber Aestivum Vitt – Trufa de vara detine o forma neregulata si negi piramidali, de culoare maroniu. Trufa neagra are o aroma puternica si pentru a se dezvolta, trebuie sa i se asigure sol nisipos si argilos din zona de padure. Trufa de fata se poate recolta din iulie si pana in septembrie. Nu uitati faptul ca trufa de vara traieste in simbioza cu fagul, teiul, alunul, stejarul si carpenul.
 
Tuber Brumale – Trufa de iarna
De culoare maro inchis sau negru albastrui, trufa de iarna se deosebeste de celelalte trufe prin dimensiunile sale mai reduse si miros aparte. In cazul trufei de fata, exteriorul este neted, mai neted decat al trufei. Cat despre perioada optima de recoltare, discutam despre mijlocul lunii noiembrie, pana la luna martie!

Tuber Macrosporum – Trufa cu spori mari detine un parfum asemanator cu cel al trufei albe. Trufa aceasta are spori mai mari si se gaseste mai rar. Sa tinem cont de faptul ca este pretentioasa la conditiile climaterice si cele ce tin de sol. Perioada optima pentru recoltare? Din octombrie si pana in decembrie, aveti toate sansele sa gasiti aceste trufe scumpe!

Tuber Mesentericum detine un miros puternic de fenol si este asemanatoare cu trufa neagra de vara. Acest tip de  trufa creste in simbioza cu stejarul si alunul si detine ca perioada optima de recoltare intervalul octombrie - decembrie.

Choiromyces meandriformis – Trufa porceasca
Iata una dintre trufele care ajung la o greutate de 650 de grame si detin un miros foarte puternic. Trufele porcesti se gasesc la suprafata pamantului si in acest sens se folosesc caini dresati in mod special pentru a le descoperi. Perioada optima de recoltare este intervalul iunie-octombrie.
 

Detalii despre cultivarea trufelor gasiti aici >>>


Nu uitati faptul ca trufele pot fi cultivate in gradini, pe terenuri arabile, in paduri de foioase sau pe terenuri in panta, abrupte, pe care nu ati putea cultiva alte plante! Aflati totul despre aceste "diamante ale pamantului" si faceti bani cu ele!


Tags: cultivarea trufelorcultivare trufetrufeafaceretuber

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
21 Iun 2024
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]