Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Centru de colectat deseuri - idee de afacere in mediul rural

de Camelia Diaconu 11 Dec. 2018 4677
3.77 din 30 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tinerii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene care sa ii ajute pentru realizarea unor investitii, dar si suportarea cheltuielilor de functionare a afacerii pe o perioada de timp. Ca si idei de afaceri acceptate sunt o multime, insa iata ce trebuie sa stii despre un centru de colectat deseuri in spatiul rural.

Un viitor antreprenor poate primi pana la 50.000 de euro, sprijin nerambursabil pentru a-si implementa ideea de afacere. In ceea ce priveste reusita unui centru de colectat deseuri in mediul rural, aceasta depinde de oameni si de reactia acestora in fata reciclarii deseurilor care provin din propriile gospodarii. 
 
Avantajele infiintarii unui centru de colectat deseuri
 
O afacere de colectat deseuri in mediul rural poate fi exploatata cu ajutorul unui numar mic de personal, iar pregatirea oamenilor poate fi minima. Angajatii intr-un centru de colectat deseuri nu trebuie sa aiba studii superioare, pot fi si muncitori necalificati deoarece acestia isi vor desfasura activitatea  de sortare a deseurilor colectate, inainte ca acestea sa fie procesate. 
 
Costurile de functionare ale unui centru de colectat deseuri in mediul rural este cu mult mai mic fata de un centru din mediul urban dat fiind amplasamentul. Chiriile, dar si cheltuielile de transport si salariile sunt cu mult mai mici fata de cele dintr-un oras.
Daca afacerea este inceputa cu ajutorul finantarii nerambursabile, afacerea beneficiaza si de sustinerea cheltuielilor de operare pe o perioada de cinci ani.
 
In mediul rural, concurenta este cu mult mai scazuta fata de mediul urban, iar centrul de colectare poate beneficia de un flux constant de deseuri. In ceea ce priveste cheltuielile cu procurarea deseurilor, acestea sunt vizibil mai reduse decat in cazul in care ar trebui procurate din mediul urban.
 
Estimarea investitiei. Pentru inceput trebuie identificate echipamentele si utilajele care vor face parte din fluxul tehnologic. Este esentiala alegerea unor echipamente adecvate volumului de munca.
 
Estimarea cheltuielilor. In faza de exploatare a investitiei, un centru de colectat deseuri va avea urmatoarele cheltuieli majore:
- Salarii si contributiile aferente personalului angajat;
- Pretul pentru deseurile colectate;
- Cheltuielile de transport ale sediului, dar si al clientilor care colecteaza deseuri procesate;
- Utilitati care sunt consumate in etapele de procesare a deseurilor, printre care apa, energie electrica, etc.
 
Pentru obtinerea sprijinului nerambursabil este nevoie de urmatoarele documente:
- Cererea de finantare;
- Planul de afaceri;
- Cartea de identitate
- Documentele suport precum: certificate de inmatriculare si certificatul constatator, contractul de proprietate ori de folosinta pentru locul in care se va desfasura proiectul si alte documente .


Tags: centru de colectat deseuricentru de colecatat deseuri in mediul ruralcolectare deseuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.77 din 5 - 30 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]