Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor - Siriului

de Marian Curelaru 29 Ian. 2014 2650
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor (CSDA) Siriului din Bucuresti este un incubator de afaceri, destinat companiilor mici si mijlocii, care ofera rezidentilor sai toate facilitatile necesare pentru dezvoltare. La numai 4 luni de la finalizarea proiectului Regio, 16 firme din domeniile consultanta, servicii si IT au inchiriat cladirea de birouri in proportie de 100%.

Contractul de finantare pentru construirea incubatorului de afaceri a fost semnat la sfarsitul anului 2011, iar lucrarile s-au incheiat in august 2013. Cladirea a fost construita pe 8 niveluri (subsol, parter si 6 etaje), cu o suprafata construita la sol de 710 mp si o suprafata desfasurata de 5.070 mp. Fiecare etaj are forma dreptunghiulara, astfel incat suprafata sa poata fi compartimentata cu usurinta in functie de nevoile clientilor.

Pentru interior s-au folosit pardoseli tehnologice, plafoane false, balustrade de sticla si placari cu granit. Cladirea a fost construita cu materiale moderne si economice, care au vizat in primul rand asigurarea eficientei energetice si protectia mediului.

Chiriasii au la dispozitie cate o sala de intalniri la fiecare etaj si o sala de conferinte de 35 de locuri, la care au acces pe baza de programare. Centrul de afaceri ofera servicii gratuite de internet wireless in spatiile comune, centru de copiere/scanare/print, receptie, distributie a corespondentei, securitate si curatenie in spatiile comune. In subsol a fost amenajata o parcare pentru angajatii firmelor rezidente, iar vizitatorii au la dispozitie 9 locuri de parcare in fata intrarii principale, dintre care doua pentru persoane cu dizabilitati.

"Cladirea a fost gandita astfel incat sa ofere tot confortul si toate facilitatile de care o companie are nevoie pentru a se putea dezvolta fara grija partii administrative. Cred ca cel mai important avantaj competitiv pe care il oferim este discount-ul foarte generos la chirie, care se datoreaza faptului ca imobilul a fost construit cu fonduri europene", a precizat Alexandra Olteanu.

Impactul proiectului a fost resimtit imediat: in momentul finalizarii, cladirea era deja ocupata in proportie de 82%, iar in momentul de fata, la numai patru luni distanta, imobilul este inchiriat integral si exista o lista de asteptare cu firme care doresc sa isi mute aici sediile administrative. Pe langa chiria foarte mica, firmele sunt atrase de posibilitatea de a lucra intr-un hub de afaceri, unde relatiile parteneriale se pot dezvolta mult mai usor.

Proiectul a creat pana acum sase locuri de munca permanente in cadrul CSDA Siriului si alte aproximativ 15 in cadrul firmelor rezidente.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum si la promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania.

Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.


Tags: facilitatiintreprinderi mici si mijlociicentrul de sprijinire si dezvoltare a afacerilorsiriului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]