Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile vor putea infiinta banci in Algeria

de Florin Amariei 19 Aug. 2020 1829
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Noi oportunitati pentru sectorul privat din tara africana: companiile vor putea infiinta banci, companii de transport si multe altele.

Masura face parte din reformele mai largi adoptate de statul membru al OPEC pentru a face fata problemelor financiare provocate de scaderea accentuata a veniturilor din exporturile de energie, care sunt sursa principala de finantare pentru tara din nordul Africii.
 
Tebboune, ales presedinte in 2019, doreste sa incurajeze investitorii privati si sa imbunatateasca climatul de investitii, intr-un efort de a dezvolta economia si a reduce dependenta de petrol si gaze.
 
”Nu vad nicio obiectie fata de infiintarea de catre investitorii privati a unor companii pentru transportul pasagerilor si al marfurilor, precum si a unor banci”, a declarat presedintele in timpul unei sedinte la Alger, pentru a discuta un plan de relansare a economiei.
 
Costurile anuale pentru serviciile de transport al bunurilor sunt estimate la 12,5 miliarde de dolari, a spus Tebboune.
 
”Este esential sa gasim o solutie la aceasta situatie”, a declarat preedintele la intalnirea la care au participat oficiali guvernamentali, oameni de afaceri si reprezentanti ai sindicatelor.
 
In ultimul deceniu, justitia a ordonat inchiderea primei banci si companii aeriene private din tara si l-a condamnat pe proprietarul acestora, Rafik Khalifa, la 18 ani de inchisoare, sub acuzatii precum frauda, coruptie si falsificarea de documente bancare si administrative.
 
Rezervele valutare ale Algeriei au scazut de la 62 de miliarde de dolari in ianuarie la 57 de miliarde de dolari. Veniturile din exporturile de energie sunt estimate sa ajunga la 24 de miliarde de dolari in acest an, fata de 33 de miliarde de dolari in 2019, a aratat Tebboune.
 
In prezent, veniturile generate de sectorul energiei reprezinta 94% din exporturile totale, iar guvernul vrea sa reduca aceasta pondere la 80%, in 2021, si sa creasca valoarea exporturilor de produse din afara acestui sector la 5 miliarde de dolari, de la 2 miliarde de dolari in prezent.
 
In acest scop, autoritatile vor aloca in urmatoarele luni 1.900 de miliarde de dinari (14,84 miliarde de dolari) pentru a finanta proiecte de investitii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: oportunitatibancicompaniialgeria

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Inteligenta artificiala generativa aduce avantaje. Ce parere au companiile?

de Bianca Tila
20 Sep 2023
Trei sferturi dintre companii (75%) considera ca organizatia cu cea mai avansata inteligenta artificiala generativa va avea un avantaj competitiv....

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile romanesti. Ce se intampla in 2023?

de Bianca Tila
21 Aug 2023
Anul trecut, companiile romanesti s-au bucurat de venituri si profituri fara precedent. Pentru acest an se previzioneaza, in continuare, cresterea...

Companiile din Romania planifica adoptarea cloud

de Bianca Tila
29 Mai 2023
Majoritatea companiilor din Romania planifica adoptarea cloud, in urmatorii doi ani. Aproximativ trei sferturi dintre companii au initiat...

Uber are planuri mari: Se afla in discutii cu companii producatoare de masini

de Bianca Tila
20 Ian 2023
Uber discuta cu companii producatoare de masini pentru dezvoltarea unor mici vehicule electrice optimizate pentru oras. In acest sens, masinile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]