Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confectionarea lumanarilor - Materiale pentru lumanari

de Ideideafaceri.ro 17 Sep. 2011 8969
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile care au ca activitate principal confectionarea de lumanari si comertul produselor finale sunt afaceri banoase si destul de simplu de demarat si de condus. Lumanarile decorative se comercializeaza la preturi ridicate si nu necesita costuri mari pentru a fi produse. Acesta este un mare avantaj pentru cei care doresc sa isi demareze afaceri in acest domeniu fertil.

Caracteristicile lumânării depind de felul părÈ›ilor sale componente: ceara, aditivii È™i fitilul. Astfel, calitatea cerii È™i punctul de topire joacă un rol important în procesul de confecÈ›ionare a lumânării, iar aditivii, precum È™i dimensiunea È™i tipul fitilului, afectează viteza de ardere.

CunoaÈ™terea proprietăților tuturor acestor elemente este esenÈ›ială pentru prevenirea eventualelor defecte ale lumânărilor sau, dacă totuÈ™i acestea au apărut, pentru determinarea cauzelor.

Modelarea lumânărilor este o ocupaÈ›ie în care neprevăzutul poate să apară oricând. De aceea, confecÈ›ionarea lumânărilor va trebui să includă întotdeauna È™i o perioadă de încercări.

O lumânare de calitate este una care arde liniÈ™tit, durează mult timp, produce o cantitate mică de fum È™i dă o lumină bună. Ceara folosită pentru fabricarea celor mai multe È™i mai moderne lumânări este realizată dintr-un amestec de parafină È™i stearină, fapt ce duce la obÈ›inerea unor produse de calitate, care au o ardere completă, nu produc fum È™i nu se inmoaie la căldură sau nu se deformează în timp.

La confecÈ›ionarea lumânărilor de lux se foloseÈ™te în mod normal doar stearina, un produs natural È™i biodegradabil, obÈ›inut din extragerea grăsimilor vegetale din fructul de palmier È™i nu de mult timp È™i din soia. Stearina are însă un cost de fabricaÈ›ie ridicat, de aceea se foloseÈ™te în combinaÈ›ie cu parafina, mult mai ieftină.

Pentru fabricarea lumânărilor se mai folosesc ceara de albine, geluri (un amestec de rășină È™i ulei mineral), ceruri vegetale (în general de palmier, carnauba, mirt sau soia) sau seul (utilizat azi foarte rar datorită alternativelor oferite de chimie).

Aflati toate detaliile de care aveti nevoie pentru a va demara o afacere banoasa in domeniul confectionarii lumanarilor. Ghidul specializat este disponibil chiar aici!




Tags: confectionarea lumanarilorlumanariafaceriafaceri lumanari

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
10 Mai 2024
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]