Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confectionarea lumanilor de tip candela

de Idei de afaceri 09 Nov. 2023 671
Confectionarea lumanilor de tip candela
3.56 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aceste lumanari sunt extrem de folosite si foarte usor de realizat. Lumanarile tip candela se toarna ca orice alte lumanari confectionate in matrita.

Singura dificultate este turnarea in deschiderea mica a fiecarei cavitati din matrita, fara ca ceara sa se verse pe dinafara. Pentru reusita confectionarii acestor mici lumanari se foloseste o formula speciala de ceara. Formula cerii este urmatoarea:
 
- 90% parafina cu punct de topire la 55 grade C
 
- 6% acid stearic
 
- 2% microcristale de ceara cu punct de topire la 82°C -2% cristale pentru luciu
 
Intrucat lumanarile tip candela sunt mici, matritele nu au nevoie de o baie de racire. Fitilul trebuie sa aiba mijloc de sarma sau fir de plumb. Prins cu ajutorul unei agatatori, fitilul sta drept pana cand lumanarea arde in intregime. Informatiile furnizate de producator indica de obicei dimensiunea fitilului care trebuie folosit (mic, mediu sau mare). Majoritatea lumanarilor tip candela au fitil mic. Aceste lumanari ard bine fara sa cedeze spre sfarsit.
 

Lumanari tip candela cu suport pentru fitil 

 
O lumanare tip candela  realizata dupa brevetul de inventie DE 4002919 A1 (1991)- Germania are un corp solid de ceara si un suport de fitil constand dintr-un capac cilindric carui buza se rasfrange asupra corpului lumanarii.

Suportul de fitil este prevazut cu cel putin doua proeminente care fixeaza fitilul. El se sprijina direct pe corpul lumanarii si are cateva deschizaturi verticale in care se aduna ceara topita sub actiunea tensiunii superficiale, impiedicand astfel picurarea.
 
Lumanarea poate fi folosita in biserica sau in oricare spatii largi unde sunt curenti de aer. Ea nu prezinta fenomenul de scurgere a cerii topite peste margine, ori inundarea fitilului si scufundarea lui pe masura ce lumanarea se consuma. Lumanarea poate sta pe un suport sau intr-un container deschis in partea superioara.
 

Lumanari tip candela cu suport pentru fitil 

 
Brevetul de inventie DE 3403604 A1 (1985) Germania are ca obiect o lumanare asezata intr-un vas in care se afla un suport de fitil format dintr-o teava si un corp absorbant. Fitilul este introdus in corpul absorbant fixat in teava metalica. Flacara lumanarii arde uniform la partea de sus a tevii.

Caldura generata de flacara se transmite in jos prin metalul tevii si lichefiaza ceara (parafina, stearina etc.) din care este facut corpul lumanarii. Aceasta teava are cateva fante longitudinale prin care ceara topita este absorbita de corpul, ajungand astfel la fitil. Vasul poate fi facut din sticla, ceramica, metal sau material plastic neinflamabil.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: confectionare lumanarecandelafitillumanari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.56 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Cea mai simpla afacere - confectionarea de lumanari ornamentale pentru cununie si botez

de Stanciu Ioana
23 Feb 2016
Iata o afacere extrem de atragatoare pentru numerosi romani cu spirit de antreprenor. O astfel de lumanare este formata dintr-o tija prevazuta cu...

Pasiune, util si placut - o afacere handmade de succes ...cu lumanari

de Zenobia Badescu
05 Mai 2015
Lumanaresele, cum le place sa se autodenumeasca, impartasesc o pasiune comuna pentru aceasta combinatie enigmatica de ceara, fitil, flacara, forma si...

Atelierul de casa - afaceri cu bijuterii ascunse in lumanari parfumate din ceara de palmier

de Idei de afaceri
23 Feb 2015
Ramona Jugaru si Nicu Bocanet, doi tineri de 24 de ani din Bucuresti, au decis in iarna anului trecut sa isi deschida o afacere part-time cu lumanari...

Lumanarile decorative, afacere profitabila la domiciliu

de Alexandra Popescu
01 Iul 2014
Din seria afacerilor mici si pe care le poti desfasura la domiciliu face parte si productia de lumanari decorative. Cererea pentru acestea este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]