Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conjunctura favorabila pentru industria prelucratoare, constructii si retail

de Marian Curelaru 29 Apr. 2014 2465
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerii companiilor anticipeaza, pentru trimestrul al doilea, tendinte de crestere in industria prelucratoare, constructii si comertul cu amanuntul, si o tendinta de crestere moderata in sectorul serviciilor, fata de primul trimestru, potrivit indicatorului sold conjunctural publicat luni de Institutul National de Statistica.

Astfel, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +19%), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica, in urma anchetelor de conjunctura derulate in randul managerilor societatilor comerciale.
 
In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere mai mare decat pe total industrie prelucratoare si anume: fabricarea bauturilor (sold conjunctural +57%), fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice si fabricarea altor mijloace de transport (solduri conjuncturale +34%).
 
Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%).
In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +5% pe total industrie prelucratoare.
In activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +30%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +23%).
 
Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +10%).
Pentru preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza o crestere moderata (sold conjunctural +14%).
In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +31%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o crestere moderata (sold conjunctural +13%).
 
Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%).
Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +35%).
 
Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%).
In sectorul de servicii, se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%) si a preturilor (sold conjunctural +5%).
 
Anchetele s-au efectuat pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.029 agenti economici), constructiilor (1.573), comertului cu amanuntul (2.099) si serviciilor (2.520).
 


Tags: previziuniconjuncturaindustria prelucratoareconstructiiretailservicii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai mare crestere anuala a lucrarilor de constructii

de Bianca Tila
20 Feb 2023
In Uniunea Europeana, dar si in zona euro lucrarile de constructii au inregistrat scaderi in luna decembrie 2022 fata de luna decembrie 2021. Totusi,...

Piata globala a produselor si serviciilor dedicate animalelor de companie este estimata la 350 miliarde de dolari

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Piata globala a produselor si serviciilor dedicate animalelor de companie este intr-o continua crestere. Astfel, in 2021, aceasta valora 232 miliarde...

Cifra de afaceri pentru serviciile de piata, crestere de 10,7%

de Florin Amariei
17 Ian 2020
INS raporteaza un lucru important pe care toti antreprenorii trebuie sa il aiba in vedere: cifra de afaceri pentru serviciile de piata a avut o...

3 idei de afaceri in constructii

de Camelia Diaconu
25 Oct 2019
Domeniul constructiilor este unul extrem de variat, avand in vedere resursele pe care le pune la dispozitie pasionatilor. Si pentru ca o afacere in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]