Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Covrigarie. Spatiul si utilizatile de care ai nevoie

de Idei de afaceri 18 Ian. 2024 822
Covrigarie. Spatiul si utilizatile de care ai nevoie
4 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Legat de zona geografica, lansarea unei afaceri cu covrigi este recomandata in localitati cu 8.000 - 10.000 de locuitori. Aceasta nu este insa o regula stricta, pentru ca o astfel de covrigarie poate deservi mai multe comunit ati invecinate.

Spatiul comercial in care functioneaza o covrigarie ar trebui sa fie de aproximativ 30 mp, dar se poate lucra si in unul de 20-24 mp. Important este ca acest spatiu sa fie racordat la gaze, electricitate, apa si canalizare.
 
Spatiul pe care il detineti sau il inchiriati se va compartimenta astfel: zona pentru pregatit covrigii, zona pentru vanzarea covrigilor, o mica zona pentru depozitarea materiilor prime (faina, sare, zahar, ulei, seminte etc), vestiar.  Primele doua zone fac parte in general din acelasi spatiu care este expus vederii clientilor.
 

Spatiul pentru pregatit covrigii

 
Pentru realizarea produselor de panificatie este necesar un spatiu cu dotari minime pentru prepararea, depozitarea si pastrarea in conditii igienice a produselor: o chiuveta cu apa curenta, cateva mese pentru prega tirea aluatului, frigider pentru pastrarea ingredientelor si a altor produse, cos de gunoi.
 

Spatiul comercial


Acesta joaca un rol esential pentru obtinerea succesului. Un spatiu luminos, amenajat cu gust, dar mai ales curat, care respecta toate normele de igiena alimentara, va atrage mai multi clienti. 
 
O sarcina importanta revine si vanzatorilor, prin modul igienic de servire (obligatoriu intr-un servetel), precum si prin amabilitate.
 
Trebuie sa tineti cont de faptul ca publicul devine din ce in ce mai pretentios in privinta modului in care este servit, asta, bineinteles, in cazurile in care calitatea produselor nu mai constituie o problema. 
 
Conditia esentiala in cazul produselor alimentare consta intr-o curatenie perfecta a spatiului, dar si a angajatilor.
 

Spatiul pentru depozitarea materiilor prime


Acesta trebuie sa fie un loc uscat si racoros. Aici vor fi pastrate faina, sarea, zaharul, semintele, uleiul sau alte ingredinte pe care le folositi pentru fabricarea covrigilor.
 
Amenajarea spatiului trebuie facuta conform normelor Uniunii Europene. In schema de igienizare a unitatii trebuie sa aveti in vedere si anexele (vestiar, cabina dus, wc pentru personal etc.).
 
Inca dinainte de a incepe activitatea, trebuie sa aveti in vedere incheierea unui contract de salubrizare cu una dintre firmele dedicate acestor servicii. Aceasta este si in functie de cantitatea estimata de gunoi menajer.
 
Nu uitati ca trebuie efectuate periodic dezinsectia si deratizarea . Se recomanda ca pentru utilajele amplasate in flux sa nu aveti o uzura mai mare de 20%.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: covrigarieafacewre cu covrigifranciza cu covrigispatiu comercialspatiu pregatire covrigispatiu depozitare materie prima

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]