Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creative START - proiect pentru dezvoltarea industriilor creative

de Alina Constantinescu 26 Feb. 2018 3000
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Creative START este un proiect implementtat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania in perioada ianuarie 2018 - ianuarie 2021. In acest sens, 75 dintre cele mai bune proiecte vor primi o finantare nerambursabila de 160.000 lei.

Creative START este un proiect ce sustine infiintarea de intreprinderi in industriile creative in regiunea Nord-Vest.

Reprezentantii CNIPMMR declara ca proiectul are ca scop dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale si sustinerea dezvoltarii spiritului antreprenorial si inovator a 600 de persoane care doresc sa initieze o activitate independenta prin participarea la cursuri de formare in domeniul antreprenoriatului.

“Lansam astazi la Cluj, o initiativa comuna CNIPMMR-BNS in sfera industriilor creative, proiectul Creative START, un proiect care va sustine formarea antreprenoriala a 600 de pers, finantarea a 75 de firme, mentorat pentru cei implicati in proiect.

Valoarea adaugata a acestui proiect este data de parteneriatul dintre cele mai puternice organizatii ale partenerilor sociali, forta care se va traduce si printr-o calitate superioara a formarii, a mentoratului, precum si a integrarii noilor firme in retelele sustinute de cele doua organizatii.

Un alt plus este reprezentat de hub-ul pe care il vom deschide in proiect, astfel incat toti cei interesati de industriile creative sa gaseasca un sprijin in demararea activitatii lor.”, Florin JIANU, presedinte CNIPMMR.

Asadar, alte patru obiective urmarite in cadrul proiectului sunt:

- Cresterea gradului de informare si de constientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o optiune de cariera pentru fiecare.

- Incurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 75 de start-up-uri din domeniul industriilor creative si prin infiintarea unui hub al carui principal obiectiv il reprezinta sprijinirea persoanelor care doresc sa demareze o activitate pe cont propriu.

- Cresterea ocuparii la nivelul regiunii Nord-Vest prin crearea a 150 de locuri de munca in intreprinderile nou infiintate.

- Promovarea inovarii sociale prin incurajarea viitorilor antreprenori sa angajeze persoane din grupuri vulnerabile; prin crearea de parteneriate la nivelul regiunii Nord-Vest care vor implica stakeholderii relevanti pentru promovarea antreprenoriatului; prin organizarea “Zilei portilor deschise” de catre 50 dintre intreprinderile finantate si prin implicarea activa a mai multor antreprenori de succes in cadrul activitatilor proiectului (in special in cadrul activitatilor de mentorat).

“Intr-o lume a globalizarii si digitalizarii , industriile creative pot reprezenta o alternativa pentru o ocupare de calitate atat in prezent cat mai ales in viitor! Noile tehnologii, robotizarea, digitalizarea si nu in ultimul rand, evolutia spectaculoasa a ingineriei genetice vor aduce cu siguranta in anii care vin o presiune uriasa asupra locurilor de munca in industriile manufacturiere, industriile prelucratoare si agricultura! Ce punem in loc? Care sunt domeniile ce vor oferi alternative de locuri de munca? Raspunsul este unul singur: industriile creative!”, a mentionat Costin DUMITRU, presedinte BNS.



Tags: creative startfinantare nerambursabilaindustrii creativestart-up

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 elemente cheie pentru succesul unui start-up

de Idei de afaceri
07 Nov 2018
In fiecare zi se lanseaza sute de start-up-uri. Unele dintre ele sunt norocoase si au rapid succes in piata. In consecinta decid destul de devreme,...

Peste 1.665 de planuri de afaceri inscrise in Programul Start-up Nation

de Alina Constantinescu
22 Iun 2017
Un numar de 1.665 de planuri de afaceri au fost depuse pana miercuri (ora 11:00) in programul Start-Up Nation, demarat pe 15 iunie, iar beneficiarii...

Antreprenorii de start-up muncesc la fel de mult ca antreprenorii cu afaceri mature

de Alina Constantinescu
07 Nov 2016
In medie, antreprenorii romani de start-up muncesc la fel de mult ca antreprenorii care au afaceri mature in spate. Cei mai multi antreprenori,...

29 de localitati in care poti incepe o afacere cu finantare nerambursabila

de Idei de afaceri
19 Iun 2015
Romanii, cu sau fara experienta de business, isi pot transforma in realitate ideile sau planurile de afaceri ce raspund unei probleme sociale dintr-o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]