Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri 11 Nov. 2022 1171
Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga lipitorile pentru tratarea multor boli. Ei sunt la ora actuala principalul importator din Europa. Anual, sute de kilograme de lipitori sunt vandute si utilizate in scop therapeutic.

Tratamentele naturiste cu lipitori din clinicile din Germania costa enorm (intre 5.000 si 10.000 de euro) in conditiile in care sunt necesare doar 20-30 de exemplare.
 
In Vest, kilogramul de lipitori costa intre 150-200 de euro insa pentru export e nevoie de avize si aprobari care mai scad din pret. Cu toatea acestea rentabilitatea afacerii este una considerabila.
 
Prin 2005, Nicolae Enache era singurul roman care exporta lipitori. A demarat afacerea dupa ce a auzit de la un prieten stabilit in Germania cat de cautate sunt acolo lipitorile. Anual, Enache exporta cateva sute de kilograme. Desi pretul lui de atunci se situa undeva sub 200 de euro, visa ca va exporta in America unde un kilogram de lipitori se vinde cu peste 1.000 de euro.
 
Lipitoarea-medicament este din ce in ce mai cautata in Romania, dar mai ales pe pietele externe. „150-200 de euro costa un kilogram de lipitori, la export. Asta inseamna vreo 500-600 de bucati, care pot fi culese de pe balta intr-o singura zi", spunea si Florin Mudure, un clujean care a dezvoltat aceasta afacere tot cam prin aceeiasi perioada. A vandut lipitori mai multor medici straini si de asemenea, a colaborat cu medici plasticieni din Cluj, Iasi si Timisoara.
 
A intrat in legatura chiar si cu o farmacie din Anglia, care vindea lipitori. Acestia i-au cerut 5 kg, adica aproximativ 3.000 de lipitori, oferindu-i doar 200 de euro/kg. Este o suma mica intrucat pe piata externa pretul per kilogram este situat intre 1.000 si 2.000 de euro, adica de 10 ori mai mult.
 
Afacerea poate fi inceputa in prima faza si intr-un mod mai simplu care consta in preluarea din mediul natural si pastrarea lipitorilor in carantina, in acvarii, timp de 3-4 luni, pana pot fi comercializate. In acest mod exista garantia ca lipitorile nu vor transmite boli din pricina sangelui infestat de la hrana consumata in mediul natural.
 
Cresterea lipitorilor medicinale si comercializarea acestora catre diverse clinici private, complexe de sanatate, centre farmaceutice si cosmetice este o afacere noua care se pregateste sa ia amploare.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu lipitorilipitoricosmetice

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Brand de cosmetice naturale. Care sunt ingredientele necesare?

de Idei de afaceri
21 Iun 2024
Cu totii folosim diverse produse cosmetice. Nici macar nu putem concepe viata fara creme, pasta de dinti, gel de dus sau deodorant. Dar, toate...

A lasat o cariera de IT&C pentru o afacere cu produse cosmetice naturale handmade

de Idei de afaceri
28 Apr 2015
Bianca Mitrea, a decis la finalul lui 2013, sa lase cursurile si training-urile dedicate tehnologiei pentru a se lansa intr-o afacere cu produse...

Afacere profitabila de familie. Cultiva lavanda, catina, iasomie din care fac produse cosmetice

de Idei de afaceri
21 Oct 2014
O familie din Constanta realizeaza produse cosmetice folosind ingrediente obtinute din culturile proprii de plante, precum lavanda, catina,...

Fabricuta de cosmetice naturale din apartamentul Soranei

de Idei de afaceri
10 Oct 2014
Bistriteanca Sorana Catescu, de profestie consilier juridic si lichidator stagiar, a descoperit lumea frumoasa a uleiurilor esentiale si a unturilor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]