Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea piersicilor - Profituri in tente de roz

de Maria Nicutar 17 Iun. 2011 4560
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Relativ recent, piersicii au devenit centre de interes pentru antreprenorii romani. Piersicile sunt fructe apreciate pentru continutul vitaminic si mineral bogat, pentru adaptarea buna la climat si lipsa eforturilor mari de obtinere.

Timp de 10-13 ani, piersicii ofera productii importante. Arbustii nu sunt rezistenti la ger, avand nevoie de protectie si incep sa rodeasca din al doilea sau din al treilea an de la plantare.

Solul pe care se poate cultiva arbustul de piersic trebuie sa fie lutos sau lutos-nisipos, fertil, permeabil si cu un ph care sa se incadreze intre valorile de 5.7-7.5. Pentru a asigura un mediu fertil pentru acesti arbusti este recomandata o aratura repetata pentru a se combate prezenta buruienilor. De asemenea, se recomanda fertilizarea anuala a solului cu gunoi de grajd.

Crengile acestui tip de pom fructifer se ramifica in majoritatea lor pe orizontala iar radacinile arbustilor nu se incaleca, chiar si atunci cand sunt plantati unul in apropierea celuilalt.

Piersicul are nevoie de caldura pentru a inflori si pentru o productie buna de fructe. De asemenea, acesti arbusti au nevoie de apa pentru a se asigura fructe de calitate buna si o cantitate satisfacatoare. Cu toate acestea, productia va exista si in conditii de seceta, dar fructele rezultate vor fi mici, mai uscate si fara aroma specifica. In cazul temperaturilor de 20-30 de grade, piersicii vor rodi in mod optim.

In caz de temperaturi scazute sub -17 grade, mugurii de piersic sunt distrusi. Exista si exceptii in functie de soiul plantat.

Acesti pomi fructiferi au si o nevoie importanta de lumina directa si lumina difuza pentru a se dezvolta in mod benefic. In acest context, se impune taiarea strategica a ramurilor pentru a facilita accesul luminii la intreaga coroana si la fructele lor.

Atentie! Fructele nu se mai coc dupa ce au fost culese. Majoritatea crescatorilor de arbusti sunt obisnuiti sa culeaga fructele cat inca mai sunt verzi pe alocuri pentru a le pastra proaspete timp indelungat. In cazul piersicilor nu se mai intampla acelasi lucru, asa ca trebuie sa aveti la dispozitie o piata de desfacere apropiata sau sa le transportati in locurile de comercializare in mod regulat si in cantitatile potrivite.




Tags: cresterea piersicilorarbusti fructiferiproductia de piersiciafacere cresterea piersicilor

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]