Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cresterea piersicilor - Profituri in tente de roz
Relativ recent, piersicii au devenit centre de interes pentru antreprenorii romani. Piersicile sunt fructe apreciate pentru continutul vitaminic si mineral bogat, pentru adaptarea buna la climat si lipsa eforturilor mari de obtinere.
Timp de 10-13 ani, piersicii ofera productii importante. Arbustii nu sunt rezistenti la ger, avand nevoie de protectie si incep sa rodeasca din al doilea sau din al treilea an de la plantare.Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Solul pe care se poate cultiva arbustul de piersic trebuie sa fie lutos sau lutos-nisipos, fertil, permeabil si cu un ph care sa se incadreze intre valorile de 5.7-7.5. Pentru a asigura un mediu fertil pentru acesti arbusti este recomandata o aratura repetata pentru a se combate prezenta buruienilor. De asemenea, se recomanda fertilizarea anuala a solului cu gunoi de grajd.
Crengile acestui tip de pom fructifer se ramifica in majoritatea lor pe orizontala iar radacinile arbustilor nu se incaleca, chiar si atunci cand sunt plantati unul in apropierea celuilalt.
Piersicul are nevoie de caldura pentru a inflori si pentru o productie buna de fructe. De asemenea, acesti arbusti au nevoie de apa pentru a se asigura fructe de calitate buna si o cantitate satisfacatoare. Cu toate acestea, productia va exista si in conditii de seceta, dar fructele rezultate vor fi mici, mai uscate si fara aroma specifica. In cazul temperaturilor de 20-30 de grade, piersicii vor rodi in mod optim.
In caz de temperaturi scazute sub -17 grade, mugurii de piersic sunt distrusi. Exista si exceptii in functie de soiul plantat.
Acesti pomi fructiferi au si o nevoie importanta de lumina directa si lumina difuza pentru a se dezvolta in mod benefic. In acest context, se impune taiarea strategica a ramurilor pentru a facilita accesul luminii la intreaga coroana si la fructele lor.
Atentie! Fructele nu se mai coc dupa ce au fost culese. Majoritatea crescatorilor de arbusti sunt obisnuiti sa culeaga fructele cat inca mai sunt verzi pe alocuri pentru a le pastra proaspete timp indelungat. In cazul piersicilor nu se mai intampla acelasi lucru, asa ca trebuie sa aveti la dispozitie o piata de desfacere apropiata sau sa le transportati in locurile de comercializare in mod regulat si in cantitatile potrivite.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit