Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cresterea prepelitelor pentru carne si afacerile banoase din domeniu
Mediul afacerilor este unul propice pentru acei detinatori de idei de afaceri sau de afaceri care reusesc sa se consolideze pe o fundatie stabila. Cresterea prepelitelor pentru carne este una dintre cele mai bune si solide idei de afaceri dat fiind cererea care nu este acoperita inca intr-o proportie satisfacatoare de oferta existenta pe piata. Strainii considera carnea de prepelita o delicatesa si foarte multi bani sunt cheltuiti pe procurarea ei. Tocmai de aceea, romanii se concentreaza pe productia de carne de prepelita pentru export.
Cei care doresc sa se implice in acest domeniu trebuie sa inteleaga, mai intai, ca exista 3 categorii de prepelite pentru carne:3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultura castravetelui anti-diabet
1. Prepelitele de crescatorie:pot sa atinga si sa depaseasca greutatea de 180 de grame (prepelitele salbatice depasesc rar 100 de grame), mai ales cand este vorba despre adulti care au fost folositi la reproducere si care sunt trecuti apoi la ingrasat.
2. Animale tinere, cu o greutate cuprinsa intre 100 si 120 de grame, care sunt comercializate la aceasta greutate deoarece raspund mai bine cererii.
3. Se vand, totodata, si prepelite de 60 de grame sau peste. Puii sunt transferati in custi pentru ingrasat la atingerea varstei de 4 saptamani. Cresterea lor este extrem de rapida si pot fi considerati ca adulti dupa a 35-a zi, care corespunda ouarii primului ou (uneori cu o zi sau doua in avans).
In ceea ce priveste perioada la sfarsitul careia pot fi sacrificate, nu se poate da o data precisa deoarece productia de carne depinde de alimentatie si de conditiile ambiente, ca si de sex. Femelele ating o greutate superioara masculilor intr-un timp mai scurt: greutatea maxima a masculilor corespunda greutatii atinse cu o saptamana in avans de catre femele.
Acesta este motivul pentru care crescatorii japonezi prefera sa trieze puii la nastere si sa utilizeze numai femelele. In general, se poate afirma ca prepelitele pentru carne pot fi comercializate la o varsta curpinsa intre 40 si 50 de zile. Crescatorul trebuie sa decida daca randamentul superior al carnii compenseaza cheltuielile produse de o hranire prelungita si de o manopera suplimentara de intretinere.
Ingrasarea prepelitelor poate fi efectuata in cladiri obisnuite, destinate cresteii puilor de gaina sau in cladiri special construite de intreprinderi specializate.
Aflati informatii specializate complete din ghidul realizat de experti din domeniul cresterii prepelitelor japoneze. Ghidul este disponibil chiar aici!
Articole conexe
A renuntat la un job banos pentru o afacere cu prepelite pentru carne
de Nita AlinaGaini, prepelite, curcani, fazani, pauni, rate sau gaste? Tu ce ai alege pentru 2013?
de Matei AntonescuCulmea bogatiei in 2013? Sa iti faci ferma de prepelite!
de Matei AntonescuGhidul "Ferma de prepelite" va poate ajuta sa porniti o afacere cu succes!
de Victor OanceaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit