Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea prepelitelor pentru carne si afacerile banoase din domeniu

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mediul afacerilor este unul propice pentru acei detinatori de idei de afaceri sau de afaceri care reusesc sa se consolideze pe o fundatie stabila. Cresterea prepelitelor pentru carne este una dintre cele mai bune si solide idei de afaceri dat fiind cererea care nu este acoperita inca intr-o proportie satisfacatoare de oferta existenta pe piata. Strainii considera carnea de prepelita o delicatesa si foarte multi bani sunt cheltuiti pe procurarea ei. Tocmai de aceea, romanii se concentreaza pe productia de carne de prepelita pentru export.

Cei care doresc sa se implice in acest domeniu trebuie sa inteleaga, mai intai, ca exista 3 categorii de prepelite pentru carne:

1.    Prepelitele de crescatorie:pot sa atinga si sa depaseasca greutatea de 180 de grame (prepelitele salbatice depasesc rar 100 de grame), mai ales cand este vorba despre adulti care au fost folositi la reproducere si care sunt trecuti apoi la ingrasat.

2.    Animale tinere, cu o greutate cuprinsa intre 100 si 120 de grame, care sunt comercializate la aceasta greutate deoarece raspund mai bine cererii.

3.    Se vand, totodata, si prepelite de 60 de grame sau peste. Puii sunt transferati in custi pentru ingrasat la atingerea varstei de 4 saptamani. Cresterea lor este extrem de rapida si pot fi considerati ca adulti dupa a 35-a zi, care corespunda ouarii primului ou (uneori cu o zi sau doua in avans).

In ceea ce priveste perioada la sfarsitul careia pot fi sacrificate, nu se poate da o data precisa deoarece productia de carne depinde de alimentatie si de conditiile ambiente, ca si de sex. Femelele ating o greutate superioara masculilor intr-un timp mai scurt: greutatea maxima a masculilor corespunda greutatii atinse cu o saptamana in avans de catre femele.

Acesta este motivul pentru care crescatorii japonezi prefera sa trieze puii la nastere si sa utilizeze numai femelele. In general, se poate afirma ca prepelitele pentru carne pot fi comercializate la o varsta curpinsa intre 40 si 50 de zile. Crescatorul trebuie sa decida daca randamentul superior al carnii compenseaza cheltuielile produse de o hranire prelungita si de o manopera suplimentara de intretinere.

Ingrasarea prepelitelor poate fi efectuata in cladiri obisnuite, destinate cresteii puilor de gaina sau in cladiri special construite de intreprinderi specializate.

Aflati informatii specializate complete din ghidul realizat de experti din domeniul cresterii prepelitelor japoneze. Ghidul este disponibil chiar aici!




Tags: prepelite japonezecresterea prepelitelor japonezeafaceri prepeliteprepelite

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]