Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultiva capsuni si vezi ce inseamna profitul

de Liliana Constantin 04 Feb. 2011 6191
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere foarte profitabila in cazul arbustilor fructiferi este si cultura capsunului deoarece acesta prezinta marele avantaj de a produce de la prima fructificare, cand are un an sau doi vechime. Acest aspect il face de la inceput mai avantajos decat alte cultuti daca ne gandim ca de la alti arbusti din aceeasi categorie prima recolta se obtine in anul al III-lea sau al IV-lea de la plantare.

Mai mult decat atat, precocitatea accentuata face posibila infiintarea de plantatii anuale si multianuale, introducerea capsunului in asolamentele de legume si flori de camp sau protejat si solarii si recuperarea rapida a cheltuielilor care au fost necesare pentru infiintarea plantatiilor.

Concurenta pe piata la prima recolta este redusa deoarece capsunii ajung la maturitate la sfarsitul lunii mai, odata cu ciresele cel mai timpurii. Culturile protejate fac rod mai devreme cu 2-3 saptamani, realizandu-se astfel venituri inaintea celor obtinute de la alte specii pomicole.

Capsunul este singura specie pomicola cultivata in sere si solarii. Aceasta caracteristica face ca aceste fructe sa poata fi consumate tot timpului anului mai ales ca acest arbust este caracterizat si prin remontanta si indiferenta la fotoperioada si poate fructifica, asadar, in orice perioada a anului.

Productivitatea capsunului este ridicata si poate depasi 25 de tone la hectar. In plus, capsunul poate contribui la valorificarea eficienta a conditiilor pedoclimatice din zona colinara, dar si a celor oferite de spatiile mai mici ale proprietatii private.

Soiurile de capsun cunoscute pana in acest moment pot fi clasificate in trei grupe: tipul de zi scurta cu o singura fructificare in timpul perioadei de vegetatie, tipul remontant cu o fructificare secundara in timpul toamnei si tipul indiferent la fotoperioada care fructifica in tot cursul perioadei de vegetatie, pana toamna tarziu.

Fructele sunt astfel vandute mai departe in stare proaspata, iar pretul creste deoarece calitatea acestora este mai ridicata decat a celor congelate si vandute in supermarketuri.

Demareaza o afacere profitabila cu arbusti fructiferi!



Tags: cultura capsuniarbusti fructiferirecolta

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]