Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ar fi sa vinzi toate lucrurile care-ti prisosesc? Garage sales ca idee de afacere

de Banila Silviu Marian 20 Oct. 2020 9821
3.93 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ei bine, da. Ati facut vreodata curatenie in casa (cu precadere in sertare, rafturi, debara, garaj)? Ati gasit cu siguranta, ca si mine, multe lucruri folositoare, pe care nu le mai... folositi. Si nici n-o sa le folositi vreodata, cel putin nu atat de des pe cat v-ati dori. Puteti vinde CD-urile, DVD-urile, aparatele foto, castile audio, cartile, obiectele artizanale, mp3-urile, boxele etc... Puteti face o afacere din treaba aceasta, ajutandu-i si pe altii sa organizeze asa numitele garage sales.

Ai nevoie de un plan de business, evident. Daca e nevoie, ia-ti un partener de afaceri, desi nu cred ca este nevoie. Am un ceas vechi, cui as putea sa-l vand? Dar un monitor care-mi prisoseste? Haine? Televizoare? Reviste?

Daca nu sunteti convinsi de o asemenea afacere, puteti citi cartea de succes The Great Garage Sale Book, care transforma un hobby in bani.

Promoveaza-ti business-ul dincolo de targurile specifice, talciocurile indoielnice de la coltul strazii. E bine sa actionezi intr-un cadru organizat. Spune-le celorlalti ca ii poti ajuta sa isi vanda vechiturile (si nu numai!). In reclama, pune la punct serviciile pe care le oferi. Ii poti ajuta sa adune lucrurile respective si sa amenajeze un garage sale de succes.

Vezi ce preturi se practica. Ajuta-i pe ceilalti sa isi vanda lucrurile la un pret corect (foarte negociabil, de altfel). Viziteaza si alte targuri, daca este nevoie, pentru a te familiariza cu aceasta afacere noua pentru Romania (veche de cand lumea, dar noua pentru romani, intr-o forma organizata).

Construieste-ti clientela. Odata ce oamenii stiu cine esti, vor veni la tine. Organizeaza vanzari in garaj pentru prieteni si vecini.

Ti se pare greu? Cred ca Romania are nevoie de asemenea experti in garage sales. Nu oricine poate vinde la un pret bun un frigider, un laptop, cativa soldatei din copilarie, amintiri voluminoase de care vor sa scape oamenii.

Dincolo de acest aspect, o sa eliberezi locul in casa. Noi, ca simplii consumatori, suntem obisnuiti sa strangem tot ce cumparam, sa ne aglomeram inutil. La un moment dat, vine momentul cand mai trebuie si sa renuntam. Poti arunca un televizor la gunoi? Un casetofon? O consola veche de jocuri? Desigur, le poti dona, dar ce-ar fi sa faci niste bani cu ele?

Primul portal de Garage Sale sau Yard Sale din Romania a fost un esec, din cate am vazut pe site-ul acestuia, garagesales.ro, lasat de izbeliste inca din 2010. Acesta a fost lansat in 2009. Cumparaturile la un eveniment de tipul vanzare in garajul sau curtea proprie pot fi o experienta deosebita. Ideea site-ului e chiar buna. Acesta asigura ponturi pentru cei interesati de garage sales.

Asadar, ce ar trebui sa facem? Sa adunam toate lucrurile care ne prisosesc si sa incepem afacerea. Vom avea intotdeauna „marfa”, fie ca vorbim de un cadou primit, care nu ne place si nu vrem sa-l aruncam la gunoi sau un obiect cumparat, o investitie pe care o regretam si putem recupera o parte din bani.
Spor la garage sales!


Tags: garage salesidee de afaceregarage sales afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.93 din 5 - 22 voturi.

Articole conexe

Centru de colectat deseuri - idee de afacere in mediul rural

de Camelia Diaconu
11 Dec 2018
Tinerii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene care sa ii ajute pentru realizarea unor investitii, dar si suportarea...

Idee de afacere: infiintarea unei culturi de soc

de Camelia Diaconu
22 Aug 2019
Cine nu cunoaste bautura racoritoare socata sau planta medicinala de soc folosita pentru o multime de afectiuni, dar si in dietele de slabit. Ei...

Idee de afacere occidentala: verifica-le CV-urile!

de Florin Amariei
30 Aug 2018
O idee care a prins extrem de bine in mediul privat din Vest a ajuns si la noi. Din fericire, pentru cei cu spirit antreprenorial va fi o noua...

Idee de afacere noua in Romania - magazin de jucarii reciclate

de Idei de afaceri
07 Mar 2016
Doi tineri, satui sa lucreze pentru altii, au pus pe picioare propria afacere, oarecum inedita in Romania - magazin de jucarii reciclate. Cei doi au...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]