Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa cumperi si sa vinzi motociclete second hand

de Andrioae Ruxandra 30 Apr. 2014 5377
4.13 din 16 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esti pasionat de motociclete? Vrei sa faci bani din aceasta pasiune? Stii vreun loc unde motocicletele second hand sunt vandute cu reducere? Mai jos ai un ghid care te va indruma cum sa faci bani vanzand si cumparand motociclete online.

Cautand o idee de afaceri care sa-ti aduca un venit in plus, hobby-ul tau poate deveni mina de aur. Lucrurile pe care le iubesti te pot ajuta sa castigi ceva bani in plus, daca intr-adevar stii avantajele.
Daca esti pasionat de motociclete, poti face bani vanzandu-le sau cumparandu-le. Multi oameni ca tine au intrat in afacerea asta si au parte de un venit decent. Ca sa incepi o afacere care presupune revinderea motocicletelor, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii de la inceput:
 
1. Invata mai multe despre afacere
 
Ce stii despre motociclete? Aceasta este probabil prima si cea mai importanta intrebare la care trebuie sa raspunzi, pentru ca n-o sa reusesti niciodata intr-o afacere daca nu vei sti nimic despre acel domeniu. Ca sa iti sporesti cunostintele despre motociclete, poti sa aproximezi ce fel de oameni exista deja in afacerile de acest gen si sa intrebi cum poti reusi si ce fel de greseli trebuie sa eviti.
 
Daca nu ai pe nimeni in jur care sa te indrume, poti cauta pe internet, pe bloguri, site-uri, forumuri; poti citi carti, reviste, orice material care te pune la curent cu lumea motocicletelor. Este indicat sa afli cat mai multe despre o afacere inainte s-o lansezi, acest lucru te va ajuta sa avansezi rapid si sa eviti greseli fatale care ar putea sa-ti distruga sansele de succes.
 
2. Gaseste motocicleta perfecta pentru a o cumpara
 
Poti incepe citind anunturile care presupun vanzarea motocicletelor in ziarele locale. De asemenea, intra si pe site-uri care se ocupa cu asa ceva. Incearca sa gasesti motociclete ieftine despre care te-ai documentat. In al doilea rand, unul dintre acele lucruri pe care trebuie sa le verifici inainte sa cumperi o motocicleta este s-o valorifici, pentru ca acest lucru iti va aduce profitul la care te astepti. Uneori, ai putea cumpara o motocicleta cu care vrei sa te plimbi cateva zile sau saptamani inainte s-o dai cumparatorului interesat.
 
Cand te documentezi in legatura cu motocicletele second hand, nu te grabi sa cumperi o motocicleta pe care nu vei fi capabil s-o vinzi rapid. Mai degraba, cumpara un model care este la mare cautare, precum iubitorii de Harley, o motocicleta-vedeta, sau orice model este cautat in cartile pentru colectionarii de motociclete din zona ta. Nu are sens sa cumperi o motocicleta al carei brand este cunoscut pentru defecte, durata de viata scurta si consum imens de combustibil.
 
Ar trebui, de asemenea, sa te gandesti ca vei gasi greu o motocicleta care nu are niciun defect. Acestea sunt emblemele motocicletelor second hand; plus cateva probleme minore si erori de care te poti ocupa fara sa fie nevoie de un service. Oricum, trebuie sa te asiguri ca nu exista probleme mari cu motocicleta pe care vrei s-o cumperi. O metoda buna de a verifica daca motocicleta se afla intr-o conditie buna este s-o iei la o tura, daca este posibil.
 
3. Cumpararea
 
Dupa ce gasesti o motocicleta care are o conditie buna si un pret pe masura, incearca sa negociezi ca sa vezi daca poti economisi ceva bani din pretul initial. Indiferent daca vanzatorul mai scade din pret sau nu, plateste pentru motocicleta daca intr-adevar crezi ca merita. Evita sa insisti daca pretul initial este potrivit si vanzatorul nu accepta reducere. Daca iti petreci prea mult timp negociind, alt cumparator iti va lua motocicleta (cu siguranta nu vrei sa pierzi o afacere buna in acest mod).
 
4. Pregateste motocicletele pentru recumparare
 
Dupa ce cumperi o motocicleta, trebuie sa o imbunatatesti si s-o pregatesti de vanzare. Uneori, nu ai de facut mare lucru in afara de curatarea partilor diverse sau schimbarea uleiului. In alte cazuri, ai putea avea mai mult de munca precum inlocuirea seii, cablurilor sau a componentelor electrice etc.
Partea principala este sa faci motocicleta sa atraga clientii. Cand potentialii cumparatori cauta motociclete, incearca sa fii cat mai sincer cu ei. Spune-le tot ce stii despre motociclete, incepand cu istoria acesteia pana la detalii tehnice. Aceste lucruri te vor ajuta sa construiesti increderea intre tine si eventualii clienti.
 
5. Vinde!
 
Dupa ce ai polisat motocicleta, urca anunturi pe site-uri, pe retele de socializare si stabileste un pret acceptabil. Daca nu vei fi contactat, incearca sa pui anunturi si la mica publicitate din ziarele locale sau mai scade din pret. De cele mai multe ori vei obtine interesul clientilor de pe site-urile online, dar va trebui sa stabilesti modalitatea platilor si desfasurarea tranzactiilor.
 
In concluzie, este important sa stii ca a fi destept este cheia succesului in afaceri. Daca esti capabil sa gasesti cele mai bune oferte si stii sa vinzi motociclete, ai putea castiga mult profit pe termen lung.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: idei de afacerioportunitati de afaceriafacerimotociclete

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 16 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]