Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci profit din afaceri de nisa: magazinul de sandvisuri

de Ana Radulescu 12 Mar. 2014 6653
4.77 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand vine vorba despre alimentele de tip fast food, nimic nu este mai rapid de preparat decat un sandvis. Sandvisul este una dintre cele mai populare gustari la nivel mondial. Si, bineinteles, si una dintre cele mai vandute. Lanturi de restaurante precum Subway sau Snack Attack au obtinut profituri uriase din comercializarea acestor produse si, mai nou, giganti precum McDonalds au inclus sandvisuri in meniurile lor. Putem fi asadar indreptatiti sa credem ca un magazin de sandvisuri este o idee de afacere profitabila.

Vrei sa ai succes cu un astfel de business? Iata ce trebuie sa faci.

Vinde mai mult decat sandvisuri
Un magazin de sandvisuri va vinde in mod predilect sandvisuri. Insa o idee buna este sa asiguri si alte alimente complementare clientilor tai. Varietatea de sandvisuri oferite trebuie sa acopere o gama cat mai mare de gusturi: asigura-te ca ai in meniu sandvisuri vegetariene, sandvisuri cu ingrediente naturale, sandvisuri calde, sandvisuri pentru amatorii de carne, sandvisuri cu branzeturi, sandvisuri pentru copii etc. Pe langa acestea, asigura o selectie de sosuri care sa se potriveasca si sa completeze gustul preparatelor. O alta varianta este sa pui la dispozitia clientilor diverse sortimente de salate pentru garnitura si chiar cartofi prajiti sau chipsuri. Adauga pe lista cateva deserturi, fructe, supe usoare si bauturi. Diversificandu-ti meniul, cresti baza de clienti carora te poti adresa.

Gaseste clienti si creste vanzarile
Esentiala  pentru succesul magazinului tau este zona in care il vei amplasa. Trebuie sa gasesti un vad bun, o locatie pe o strada intens circulata, intr-o zona cu cladiri de birouri, sau langa sedii de scoli si facultati. Astfel iti vei asigura un numar minim de clienti care iti trec pragul zilnic.

Ofera promotii sau lanseaza  lunar un tip nou de sandvis. Invita-ti clientii la lansare pentru a primi un discount sau organizeaza degustari gratuite pentru a vedea ce tip de preparate s-ar vinde mai bine. Vino cu retete noi si gustoase. Chiar daca este doar un simplu sandvis, el poate surprinde placut si ii va determina pe cei care l-au incercat sa revina.

Promoveaza-te prin pliante si fluturasi impartite in cladirile din zona. Anunta Meniul zilei si reducerile pe care le practica magazinul tau. Nu uita sa iti verifici in mod constant angajatii.  Un client service reprosabil iti poate creste vanzarile si are avantajul ca nu costa nimic. Studiile arata ca, pe langa gust si pret, amabilitatea vanzatorilor este una dintre motivatiile care ii determina pe oameni sa devina clienti fideli.

Cere feedback de la clientii tai, atat in ceea ce priveste mancarea cat si in privinta serviciilor. Fii activ in cadrul magazinului, pastreaza contactul cu oamenii pentru a fi la curent cu orice nemultumire poti corecta. Daca esti constient de toate deficientele din magazinul tau, dar si cu ofertele magazinelor concurente, poti lua masuri in timp util pentru a-ti asigura cresterea vanzarilor.


Tags: afaceri alimentareafaceri fast food

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.77 din 5 - 11 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]