Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi o afacere de curatare a geamurilor

de Andrioae Ruxandra 18 Iun. 2014 3240
5 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca nu te poti hotari ce fel de afacere vrei sa incepi, un lucru este cert: oamenii vor dori intotdeauna sa-si spele geamurile locuintelor sau companiilor pe care le detin. Asadar, oportunitatea unei afaceri se afla chiar sub nasul tau!

 
Richard Nonelle si-a dat seama de aceasta nevoie a oamenilor si si-a lansat afacerea care se ocupa cu spalatul geamurilor in urma cu 20 de ani. Astazi, industria curateniei de orice fel se afla in plina crestere, preconizandu-se o dezvoltare masiva intre anii 2008-2018.
 
Dupa ce a absolvit facultatea, Nonelle si-a dat seama ca vrea sa fie propriul sau sef. Asa a luat nastere Window Genie, o franciza in plina crestere care se ocupa cu spalarea si intretinerea geamurilor de orice fel.
 
Nonelle voia ceva concret, care sa aduca profit. Nu exista pe vremea aceea vreo firma nationala de spalare a geamurilor, asadar, despre concurenta nici nu putea fi vorba. El a deschis afacerea in 1994, in Cincinatti, si apoi si-a alcatuit o echipa unita formata din Debbie Owens, managerul administrativ, Ken Fisk, vice-presedintele francizei care tine cursuri de vanzari; Michael Grigery, directorul de marketing specializat in internet, Erin McDermott, asistentul Window Genie’s in comunicare si Brook Whitton, asistentul administrativ.
 
"Am dezvoltat un sistem foarte bine organizat, care se bazeaza pe o comunicare constanta si o colaborare constanta, valabile pentru toate francizele", a declarat Nonelle. 
"Incurajam proprietarii de afaceri sa solicite si sa accepte sprijin si indrumare nu doar din partea noastra, ci si a altora", a completat acesta. 
Compania a dezvoltat un program solid pentru cei care au nevoie de indrumare in afaceri.
 
Baza lor de clienti constituie 80% din afacerea Window Genie, iar afacerea inseamna mult mai mult decat curatarea ferestrelor clientilor.  Conform unor statistici, cererile pentru intretinerea serviciilor creste in fiecare an cu un procent de 7%. Serviciile de curatenie au fost considerate multa vreme un tip de afacere solida.
 
Window Genie este foarte solicitata de catre cei care nu au timp sa isi spele ferestrele sau care nu se pricep la intretinerea acestora, asadar Nonelle considera ca a tras lozul cel mare. Peste ani, cresterea comenzilor clientilor a oferit sansa companiei de a-si extinde serviciile, acum ocupandu-se si de reinnoirea ferestrelor, uscarea si lustruirea acestora. 
 
In 1998, Window Genie a lansat un program de franciza si si-a lansat prima franciza in Columbus, Ohio, care continua sa existe si astazi. Compania detine in prezent 65 de francize cu 140 de unitati ce opereaza in 28 de state. Window Genie preconizeaza aparitia a 300 de unitati in urmatorii 5-6 ani.  
 
Francizele Window Genie nu a avut nevoie sa-si deschida un spatiu comercial pentru a-si putea desfasura afacerea si majoritatea angajatilor conduc afacerile de acasa, ceea ce este un lucru extrem de rezonabil.
 
Richard Nonelle este motorul care a lansat franciza ce se ocupa cu serviciile de intretinere si de curatenie a ferestrelor.
 
Sursa: www.sbomag.com
 


Tags: afaceriafacere curatare geamuriafaceri curatenieoportunitati de afacerefranciza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]