Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa iti dezvolti o afacere cu sucuri naturale
Afacerea Jiancom a luat nastere in 2003 si are ca obiectiv principal de activitate "Fabricarea sucurilor naturale din fructe si legume". Dupa 5 ani au fost accesate fonduri europene pentru producerea si imbutelierea sucurilor naturale. Sucul Natural Premium este obtinut prin presarea merelor si nu contine conservanti, zahar sau alte ingrediente care ne pot afecta starea de sanatate.
In anul 2008, administratorul unei firme de sucuri naturale din comuna Vaideeni, judetul Valcea, a solicitat finantare in vederea achizitionarii unei linii de procesare a fructelor si legumelor. In acest sens, spatiile existente au fost amenajate si dotate cu echipamente specifice de prelucrare a fructelor si legumelor.S-au avut in vedere indeplinirea urmatoarelor obiective specifice:
• implementarea unor fluxuri optime de productie si prelucrare a produselor agricole;
• crearea capacitatilor de receptie, depozitare si producere a sucului natural de fructe;
• imbunatatirea cooperarii intre procesatori, unitatile care furnizeaza materii prime si sectorul de desfacere.
In prezent, firma produce si imbuteliaza suc din mere suta la suta natural, comercializat intr-un ambalaj special din plastic, care este introdus ulterior intr-o cutie din carton bag-in-box. Acest tip de ambalaj este o metoda foarte utila si eficienta de colectare si stocare a sucului de fructe sau de legume, fiind prevazut cu o supapa care nu permite aerului sa patrunda, fapt care face ca produsul sa-si pastreze intacte calitatile nutritive si sa aiba valabilitate de un an de la data fabricatiei si de 30 de zile din momentul in care a fost deschis.
Procesul de productie consta in sortarea merelor de consum, prin eliminarea celor stricate si a corpurilor straine. Merele sortate sunt spalate sub agitare continua, dupa care sunt zdrobite in instalatia de presare. Sucul rezultat este omogenizat, tratat termic si imbuteliat, fiind comercializat in ambalaje de 3, 5, 10 si 20 de litri.
Cu finantarea obtinuta, antreprenorul a reusit sa achizitioneze aparatura performanta in vederea procesarii fructelor si legumelor: sistem de spalare si transport, masina de zdrobit, instalatie de presare si pasteurizare, precum si instalatie de imbuteliere, cu ajutorul carora obtine sucuri care regleaza metabolismul si continutul de apa din corp, scad colesterolul si contribuie la procesul de digestie.
Totodata, gustul si aroma sucului raman neschimbate pe toata perioada consumului, datorita conditiilor performante de imbuteliere.
Societatea valceana detine toate autorizatiile necesare pentru a produce si comercializa sucul care a facut-o cunoscuta pe piata. Utilizand cele mai noi tehnologii in domeniu, pe viitor planul este sa produca si sa comercializeze o gama larga de sucuri din morcovi, prune, capsune, afine, zmeura si portocale.
Sursa: Publicatia "Bune practici", RNDR, nr 16, anul II, aprilie 2015
Articole conexe
Afacere profitabila cu fructe si legume uscate
de Florin Amariei10 idei de afaceri pe care le poti incepe cu fonduri europene
de Florin Amariei5 Idei de afaceri cu bani putini - cu fonduri europene
de Camelia DiaconuFerma de ovine: o afacere de viitor, cu fonduri europene
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit