Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti sprijini cat mai mult copilul care va pleca de acasa la facultate. Ajuta-l sa isi dezvolte potentialul

de Idei de afaceri 19 Iul. 2021 2672
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca copilul tau este pe cale sa devina student si sa plece de acasa, este esential sa stie ca are parte de tot sprijinul tau, ca ii esti aproape neconditionat, indiferent de situatie. Ori de cate ori manifesta ingrijorare fata de ceea ce va urma, aminteste-i ca face parte dintr-o generatie care a demonstrat o putere de adaptabilitate extraordinara, care a continuat sa-si desfasoare activitatile in ciuda obstacolelor generate de criza sanitara, printre care distantarea, izolarea, anxietatea, privarea de socializare si, mai ales, incertitudinea.

Dat fiind contextul pandemic actual, cel mai probabil bobocul familiei va face cursurile in sistem hibrid, o parte online si partial fata in fata, desi unele universitati, cum ar fi cea din Cluj-Napoca, au anuntat ca vor opta pentru desfasurarea fizica a activitatilor didactice, ceea ce este extraordinar, mai ales daca si copilul tau este o fire sociabila, dornica de a interactiona cu cat mai multi oameni noi. Totodata, demonstreaza-i sprijinul emotional si daca are de gand sa isi ia un job part-time, daca are idealuri antreprenoriale si daca, voind sa devina propriul sef, vrea sa isi dezvolte un business.

 

Acesta va fi mult mai increzator in fortele proprii daca va simti ca-i esti alaturi emotional, insa si material, in limita posibilitatilor. Asigurandu-i un confort minim necesar, conditii prielnice de invatare, copilul tau va avea curajul de a demara noi proiecte, de a se dedica materiilor care-i plac, domeniului pentru care a optat. 

 

In acest articol, venim cu cateva recomandari  prin care ii poti arata concret ca esti alaturi de el.

Conditii bune de trai

In cazul in care copilul tau nu este deloc entuziasmat de ideea de a locui la camin pentru ca vrea sa dezvolte in paralel cu studiul colaborari, sa faca proiecte de grafica, fotografie sau content writing, iar creativitatea lui atinge apogeul, atunci ar fi bine sa te gandesti ca are nevoie de spatiul lui in care sa se desfasoare, cel putin de o camera proprie, chiar si intr-un camin privat. Sfatuieste-l sa aiba rabdare, sa nu vrea „totul” dintr-odata, sa nu depuna un efort mare care sa-l duca in timp la epuizare, chiar burnout. 

Este esential sa dispuna de o camera a lui, de mancare, haine, bani de buzunar pentru iesiri cu colegii in oras, carti, precum si de un laptop si o imprimanta premium. Pentru ca nu va avea timp sau dispozitie de a gati, ii poti trimite pachete, iar o lada frigorifica mica il va ajuta foarte mult sa pastreze mancarea in conditii optime, pentru mai mult timp.

Comunicare deschisa

Si tu ai fost student, ai incercat experiente noi, ai deprins din greseli lectii de viata, asa ca oricat ti-ai dori ca puiul tau sa nu aiba parte si de esecuri, dezamagiri, greseli, este imposibil sa controlezi acest aspect. Tot ceea ce poti face este sa fii alaturi de el, sa il incurajezi sa-ti povesteasca ceea ce traieste, dincolo de uzualele „Ce ai mancat azi?”, „Cum a fost la cursuri?”, „Mai ai bani?”, „Cand vii acasa?”.

 

Incurajeaza-l sa continue ceea ce ati inceput de acasa, sa fiti, inainte de copil-parinte, prieteni, unii care nu se sfiesc sa-si impartaseasca problemele, temerile, precum si planurile.

 

Dincolo de aceste aspecte, incearca sa ii impartasesti amintiri din studentia ta, astfel va capata mai multa incredere in tine ca interlocutor, caci va descoperi o alta fateta a personalitatii tale, cea de fost student. 

 

Sursa foto 1: Pexels, sursa foto 2: Pexels



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: lada frigorificafacultatedezvoltare profesionalacursuri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

7 idei de afaceri in domeniul antreprenorial pentru absolventii de facultate

de Andrioae Ruxandra
13 Mai 2014
Economia poate se imbunatateste, dar asta nu inseamna ca este usor pentru absolventii de facultate sa-si gaseasca un job full-time. Piata joburilor...

Cursuri de gastronomie online

de Marian Curelaru
10 Mar 2014
Succesul cursurilor culinare pentru particulari nu se dezminte. Noua moda este sa participi activ la astfel de lectii, de acasa, in direct, pe...

Afaceri de succes: Cursuri de pictura pe sticla

de Adela Simonescu
17 Feb 2014
Daca privim catre directiile catre care romanii si strainii continua sa investeasca, indiferent de asprimea crizei economice, cu siguranta vom...

Afaceri incredibile, din India - KidZania Mumbai, cursuri de educatie financiara prin joaca!

de Ilinca Dobrescu
25 Sep 2013
KidZania Mumbai a colaborat cu Yes Bank din India pentru a oferi servicii de care copiii chiar au nevoie: educatie financiara. Stim, copiii au nevoie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]