Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te lansezi rapid intr-o afacere cu produse naturiste?

de Teo Manole 20 Nov. 2014 7128
4 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti in cazul in care doriti sa va lansati intr-o afacere cu produse naturiste este acela de a va inregistra o firma. Lucian Trif, actionar majoritar al companiei All Plants, isi aduce aminte ca primii pasi au fost si cei mai dificili: in domeniul farmaceutic, ceaiurile nu au un brand, nu sunt ceaiuri promovate. Astfel mi-am dat seama ca acesta este segmentul de produse ce trebuie atacat.

Mi-am zis ca e o mare cerere pe piata, mai ales ca majoritatea dintre noi ducem o viata agitata si nu prea avem grija la alimentatie, la sanatatea corpului, nu gasim timp sa facem miscare si atunci suntem nevoiti sa apelam la suplimente nutritionale. Desigur, au existat dintotdeauna si ceaiuri autohtone, dar mi se parea ca arata neatractiv, iar cele care aratau mai bine se gaseau la un pret de import, cam piperat. Vroiam un ceai romanesc la un pret atractiv care sa arate atat de bine incat sa inspire oamenii sa-l cumpere”, spune Lucian Trif.

Inregistrarea produselor – doar cu ajutorul nutritionistului

Marele inconvenient in faza de inceput este necunoasterea domeniului plantelor. De aceea, e nevoie sa consultati mai multi nutritionisti. Rolul acestora este vital, deoarece ei decid care este compozitia finala a fiecarui produs in parte. Spre exemplu, daca doriti sa produceti ceai de coada soricelului, aveti nevoie de o reteta ce va trebui omologata de Ministerul Sanatatii.

Prin reteta nu se intelege doar specificarea dozajului de plante de coada soricelului pe care il includeti in plicul de ceai, ci si cand a fost cules produsul, care sunt efectele pe care consumul acestuia il are asupra oamenilor, modul de preparare etc.

Dupa ce ati reusit sa obtineti aceasta reteta cu ajutorul nutritionistului, trebuie sa mai prezentati o serie de acte si documente: “La dosar ai nevoie sa spui nu doar formula verificata de nutritionist, ci si cum arata produsul final, sa anexezi mostre, buletine de analize, avize potrivit carora hartia amblajului este bun alimentar sau ca produsele nu sunt din zona poluata si ca respecta un anumit procedeu tehnologic”, explica Lucian Trif.

Exista doua categorii mari de ceaiuri: unele facute dintr-o singura planta, iar altele din mai multe. Toate insa au nevoie sa fie omologate de catre Ministerul Sanatatii si fiecare in parte are nevoie de o reteta proprie dupa care sa fie produs. Spre exemplu, exista ceaiuri facute din 10 sau 15 plante.

Reteta este, cel mai adesea, una originala si la ea lucreaza, contracost, mai multi nutritionisti. in fond, e vorba de retete traditionale romanesti, dar adaptate la cerintele si normele actuale. Obligatorie este testarea acestor produse timp de o saptamana sau doua pentru a vedea daca prin consumarea lor se obtine efectul dorit.


Tags: afacereafacere cu produse naturisteproduse naturistenutritionist

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 22 voturi.

Articole conexe

Piata de desfacere. Unde pot vinde produsele mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Orice afacere isi desfasoara activatea intr-un anumit mediu, ce exercita o puternica influenta asupra sa. Multiplele relatii din piata, elementele...

Infiintare SRL: Ghid pas cu pas pentru a demara o afacere

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Infiintarea unei afaceri inseamna independenta financiara, responsabilitate si curaj. Dupa ce treci de la stadiul de angajat la cel de fondator al...

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Piata criptomonedelor revine. Bitcoin atinge un nou record

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Bitcoin a atins un nou record, depasind pragul de 71.000 de dolari, avand in vedere ca interesul pentru criptomoneda a crescut datorita perspectivei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]